Jeugd

De Waddenvereniging heeft volop aandacht voor de jeugd. Of je nu het wad tussen je tenen wilt voelen, anderen wilt vertellen over de slimme trucs die planten en dieren bedacht hebben om te overleven in de Waddenzee of online de Wadden wilt beleven. Ben je jonger dan 17 jaar en wil je een bijdrage leveren aan het werk van de Waddenvereniging? Misschien is een jeugdlidmaatschap dan iets voor jou!

Word jeugdlid

Kinderen en jongeren zijn al voor €18,- per jaar lid van de Waddenvereniging! Je kunt je hier aanmelden. Wel heb je toestemming van je ouders nodig.

Excursies

De beste manier om het waddengebied te beleven is door mee te gaan met een van de excursies van de Waddenvereniging. Kijk hier voor meer informatie.

WAD4U en BLUB

De Waddenvereniging heeft een speciale site voor de jeugd: www.wad4u.nl,  met nieuwtjes, wetenswaardigheden (voor bijvoorbeeld een spreekbeurt) en doetips.

De nieuwste BLUB, de digitale nieuwsbrief voor de jeugd, kun je er ook vinden.
Wil je je aanmelden voor BLUB: dat kan op deze site links op de pagina, en op de jeugdsite.

Spreekbeurt of werkstuk

De Waddenvereniging heeft een prachtig spreekbeurtpakket voor basisschoolleerlingen. Helemaal in kleur, vol leuke tekeningen en informatie. Het pakket leent zich ook goed voor een werkstuk. Het spreekbeurtpakket bestaat uit meer dan twintig verschillende informatiebladen over de onderwerpen de Waddenvereniging, de Waddenzee, de eilanden, vuurtorens, schelpdieren, vissen, zeehonden en planten. Er zit een poster bij met een kaart van het waddengebied, leuke raadsels en grappige weetjes over het wad. Zo wordt het maken en geven van een spreekbeurt of werkstuk wel heel leuk en gemakkelijk!

Bestellen? Stuur een e-mail naar info@waddenvereniging.nl. Vergeet niet uw volledige naam en adres in te vullen, anders kunnen we het niet per post verzenden.

Voor dit spreekbeurtpakket vragen we een vrijwillige bijdrage. Informatie daarover vindt u in het pakket. 

?

WaddenWerkKist

Ga je het wad op en heb je zin om dit avontuur compleet te maken? Neem dan de WaddenWerkKist mee en je hebt alles bij je voor een onvergetelijke Waddendag! De WaddenWerkKist is gevuld met opdrachten en proefjes. De kist is te huur bij de Waddenvereniging. Je kunt de WaddenWerkKist gebruiken als je een leuk kinderfeestje wilt organiseren. Of je vraagt aan je juf of meester of je dit samen met de hele klas kunt doen. Lees meer...

Het wad in de klas

Voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs heeft de Waddenvereniging een uitdagend lespakket. Een pientere groep 6 kan er ook mee uit de voeten. Het staat vol met boeiende informatie over de Waddenzee, de Waddeneilanden, planten en dieren van het waddengebied. Daarnaast is er aandacht voor de effecten van klimaatverandering en het werk van de Waddenvereniging. De leerstof wordt ondersteund met illustratieve proefjes. Lees meer...
“Grootse natuur in een klein land”