Help een handje! Draai de geldkraan dicht voor waddengas

De Waddenvereniging roept internationale investeerders op geen geld meer te investeren in de winning van gas uit Werelderfgoed Waddenzee. Vier internationale bedrijven zijn van plan om extra aardgas te winnen onder of bij de Waddenzee. Het geld dat zij daarvoor nodig hebben, halen ze op bij grote investeerders uit Nederland en ver daarbuiten. Nog meer gas uit de bodem halen betekent meer risico’s voor de waddennatuur en meer klimaatverandering. Dat willen wij voorkomen door de geldkraan voor gaswinning dicht te draaien.

Stuur een mail, tweet, of zet een handje in op Facebook >

Agenda

Za 28 mei
ALV 2016
De Algemene Ledenvergadering van de Waddenvereniging vindt dit jaar plaats in Kornwerderzand op de Afsluitdijk, bij de plek voor de geplande Vismigratierivier. 's Ochtends bespreken we verenigingszaken en 's middags staat er een buitenprogramma gepland.
Vr 3 juni
Zeilen en lopen op de zeebodem
Zeilen met een prachtige platbodem van de Historische Zeilvaart Harlingen, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Dit is de eerste van een reeks dagtochten. Kijk in de agenda voor alle tochten. Aanmelden www.historischezeilvaart.nl
Zo 12 juni
Eten en gegeten worden
Tijdens deze excursie ga je met een beroepsvisser van de Goede Vissers mee het wad op. We gaan oesters rapen, kokkels zoeken en we zetten een net uit waarmee we bot en harder hopen te vangen.

Van spijkerbroek tot visserstrui

Bij de kleding in de webshop van de Waddenvereniging staat duurzaamheid voorop. De kleren zijn dan ook gemaakt van speciale vezels, verkregen uit gerecycleerde spijkerbroeken. Ook de ontwerpen zijn speciaal, zoals deze visserstrui naar oud Harlings model, en daarmee helemaal van deze tijd! Met een aankoop in de winkel steun je een speciaal project of ons werk in het algemeen.

Bezoek de webwinkel >

Doe mee!

Al vijftig jaar staan we op de bres voor de Wadden. Sinds

2009 is de Waddenzee Werelderfgoed. Maar nog steeds heeft
ze actieve beschermers nodig. Zo kun je meedoen:

 

Steun een van onze projecten >>

Word lid, bedrijfslid of donateur >>

Steek als vrijwilliger de handen uit de mouwen >>

 

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief, Facebook en Twitter