De Nationale Postcode Loterij

Sinds 1997 is de Waddenvereniging een van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij, Nederlands grootste goededoelenloterij. Vijftig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over meer dan honderd goede doelen, die zich inzetten voor mensenrechten, natuur & milieu, ontwikkelingssamenwerking en sociale cohesie in Nederland. In 2015 ontvangt de Waddenvereniging van de Nationale Postcode Loterij een financiële bijdrage van € 500.000. Dankzij deze bijdrage kunnen wij nog meer voor de Waddenzee betekenen. Zodat ook toekomstige generaties van het wad kunnen blijven genieten! Zie ook onze pagina op de site van de Postcode Loterij.

 

De Nationale Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala eind januari bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro doneert. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kon er tien miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.

 

Bijdrage aan vismigratierivier in de Afsluitdijk

Tijdens het Goed Geld Gala in februari 2013 ontving de Waddenvereniging een cheque van 2 miljoen euro als bijdrage in de realisatie van de plannen voor een vismigratierivier in de Afsluitdijk. De plannen werden ontwikkeld in samenwerking met meerdere partners. De Afsluitdijk vormt voor vissen een bijna onneembare barrière, waardoor vissen van hun tradtionele paaigebied in het IJsselmeer zijn afgesloten, wat grote gevolgen heeft gehad voor de visstand in het IJsselmeer en de Waddenzee. De vismigratierivier wordt een geleidelijke zoet-zout overgang die beide wateren verbindt.

De vistrek die zo weer mogelijk wordt, is dan te bekijken in een informatiecentrum. Lees hier meer over het project>>

 

 

 


Extra project: Nederlandse natuur in beeld

De Nationale Postcode Loterij heeft in 2010 een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro toegekend aan een project dat de Waddenvereniging indiende samen met tien collega natuurbeschermers. Doel van het project is ons werk zichtbaarder te maken voor een groter publiek en zo meer mensen aan ons werk binden. Van het geld wordt gezorgd voor een digitale beeldbank vol natuurbeelden, beheerd door het Centrum voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het gaat om duizend uur bewegend beeld: bestaand materiaal wordt verzameld, nieuw materiaal wordt gemaakt door gespecialiseerde natuurfilmers. Omdat het materiaal breed toegankelijk is, zijn de gebruiksmogelijkheden legio. Het project levert zo een enorme bijdrage aan de groei van het draagvlak voor natuurbescherming in Nederland. Inmiddels zijn al heel wat clips van hoge kwaliteit beschikbaar. Kijk op www.natuurbeelden.nl voor de Nederlandse natuur in beeld.


Zelf meedoen?

Wilt u ook meespelen met de Nationale Postcode Loterij? U steunt dan ons werk én dat van andere goede doelen. Uw geld is dus goed besteed en u maakt elke maand kans op een prijs. Interesse? 0900-300 1500 (€ 0,50 per gesprek) of kijk op http://www.postcodeloterij.nl.

 

De Nationale Postcode Loterij is te volgen op Facebook (www.facebook.com/postcodeloterij) en Twitter (@PostcodeLoterij)

 

 

 

 

Met de bon uit de voordeelagenda van de Nationale Postcode Loterij krijgt u 50% korting op het bekende t-shirt met een set kaarten. In plaats van € 29,95 betaalt u € 14,95. U kunt dit in de winkel bestellen. Voer bij de betaling uw actiecode in.
“Een spel van nat worden en opdrogen.”