Waddenvereniging jubileum50 Jaar Waddenvereniging

Genoeg reden tot feest! Terwijl men in 1965 nog van plan was om de Wadden in te polderen, werd de Waddenzee in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.  De kroon op ons werk. Er was een reünie op het wad, een bijzondere reizende theatervoorstelling over het wad aan het wad, we doen mee met het Noordelijk Filmfestival en er verscheen een boek. Op onze verjaardag keken we in een symposium naar de toekomst.

 

Lees meer over het jubileum >

 

Agenda

Za 12 december
Waddenvereniging op Zoutsloter kerstmarkt
Toevallig ligt het Waddenhuis aan de Zoutsloot, waar de sfeervolle Harlinger kerstmarkt wordt gehouden. Neem een kijkje bij onze kraam op de knusse binnenplaats. Je vindt er Goed Zout en leuke producten. www.zoutsloterkerstmarkt.nl
Vr 1 januari
Doe de dubbele Afsluitduik!
Duik met Nieuwjaar van de Afsluitdijk! In het zoute water, in het zoete water, of zelfs allebei. Voor teams van drie personen is er een estafettewedstrijd. Met de duik vragen we aandacht voor het vismigratieproject bij Kornwerderzand.
vr 26 t/m 28 februari
Ga mee Naar de wildernis
Wadden-filmweekend in de mooiste bioscoop van Nederland - op Vlieland. Een samenwerking van Waddenvereniging, Podium Vlieland en Roots Magazine. Een weekend lang kun je onder de noemer Naar de wildernis weer genieten van een zestal speelfilms en documentaires waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur.

Webwinkel

 

Van de plannen tot inpoldering, de oproep van een 16-jarige jongen dat juist niet te doen tot het uitroepen tot Werelderfgoed, Kester Freriks schreef de geschiedenis van een halve eeuw Wadden en Waddenvereniging. Aan de hand van verhalen van tal van betrokkenen schetst hij een omslag in het denken over de Waddenzee in het bijzonder en de natuurbescherming algemeen. Enthousiame, liefde en visie, maar ook conflicten komen aan bod. De kleuren van het wad. Van bedreigde zee tot Werelderfgoed is geïllustreerd met historische kaarten, foto’s en archiefmateriaal uit het bezit van de Waddenvereniging.

 

 

Doe mee!

Al vijftig jaar staan we op de bres voor de Wadden. Sinds

2009 is de Waddenzee Werelderfgoed. Maar nog steeds heeft
ze actieve beschermers nodig. Zo kun je meedoen:

 

Steun een van onze projecten >>

Word lid, bedrijfslid of donateur >>

Steek als vrijwilliger de handen uit de mouwen >>

 

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief, Facebook en Twitter