Agenda

Za 29 oktober
Nacht van de Nacht

Zaterdag 29 oktober is de Nacht van de Nacht. Dit is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement op de laatste zaterdag in oktober als de klok een uur teruggaat. 

 

Op de Waddenzee heerst volkomen duisternis, op het ritmisch knipperen van de boeien en het strijklicht van de vuurtorens na. Wanneer de boot voor anker gaat en de generator is uitgeschakeld, is er niet alleen de duisternis, maar ook de unieke stilte. Echter, opeens blijkt het wad heel levendig te zijn. Hoe belangrijk de nacht is voor de vele vogels in het gebied, vertelt ons de Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging. 

Geschikt voor kinderen
Tijd: 20:00u - 22:30
Plaats: Harlingen
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Wo 2 november
Jij & Fotografie Natuurlijk Ameland

Heb je zin om actief bezig te zijn in de natuur? Vind je het leuk om (beter) te leren fotograferen en met jouw mooiste foto te exposeren? Dan is Jij & Fotografie Natuurlijk echt iets voor jou! Jij & Fotografie Natuurlijk is een natuurfotografieproject voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar op de Friese Waddeneilanden. Binnenkort start het project op Ameland. Op elk eiland gaan kinderen de natuur ontdekken, fotograferen en richten we met de mooiste foto’s samen een expositie in.

Geschikt voor kinderen
Tijd: 15:30 uur - 17:30 uur
Plaats: Ameland
MailPrintTweet thisSend to Facebook