Do 10 September
Droogvaltocht met Historische Zeilvaart Harlingen

Heerlijk zeilen over de Waddenzee met een historisch platbodemschip. Het schip gaat voor anker wanneer het laagtij wordt en we wachten tot we van boord kunnen om de wadplaat te verkennen. Een gids van de Waddenvereniging geeft uitleg over de dieren die in en op de plaat leven en over de dynamiek van de Waddenzee. Lees alle informatie op de site van de Historische Zeilvaart Harlingen.

Prijs € 75,-, kinderen t/m 12 jaar € 45,-. Leden van de Waddenvereniging krijgen € 2,50 korting op de prijs voor degeen op wiens naam het lidmaatschap staat. Lunch, koffie met koekje en eenvoudig diner aan boord zijn in de prijs inbegrepen.
Vr 11 September

Vr 11 september
Dagje Oesterman

Vanaf september begint het oesterseizoen, het moment om zelf oesters te rapen en te proeven. Jaap Vegter is een gepassioneerd oestervisser en neemt je graag mee aan boord. Hij laat zien welke oesters je moet rapen en welke je beter kunt laten liggen. Een oester rechtstreeks van het wad, verser bestaat niet!

Tijd: 13.30 uur - 21.30 uur
Za 12 t/m 13 zo september
Reünie Waddenvereniging 50 jaar

De Waddenvereniging bestaat 50 jaar! Dat gaan we vieren. Want: iedereen die als vrijwilliger/medewerker een bijdrage heeft geleverd (en nog steeds levert) aan de oprichting, groei en huidige werkzaamheden van de Waddenvereniging willen we bedanken voor zoveel betrokkenheid, inzet en passie. Op zaterdag steken we over naar Ameland. Tijdens de tocht, het diner, de feestavond en het zondagprogramma is er volop tijd om herinneringen op te halen, verhalen te delen en natuurlijk te genieten van ons prachtige waddengebied.

Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur
Plaats: Ameland
Do 17 september
Navigatietocht astronomie

De Waddenzee is al heel lang een belangrijke vaarroute. Steden als Groningen en Amsterdam waren lange tijd alleen bereikbaar via de Waddenzee. Maar hoe vonden die zeevaarders hun weg? Welke navigatiemethoden gebruikten ze? We zullen eerst zeil zetten en een zeiltocht maken over de Waddenzee. Wie wil, mag helpen met zeilen of zelfs een stuk aan het roer staan om te ervaren hoe het is om een gevoelig en snel schip van 80 ton te sturen. In de loop van de avond gaan we voor anker, en wordt er een introductie gegeven over het navigeren op basis van kaarten of de stand van zon, sterren en planeten. Nuttige basiskennis die zeilers en motorbootschippers nog steeds kunnen toepassen.

Tijd: 19.00 uur - 23.00 uur
Vr 25 t/m 27 zo september
WaddenWerkWeekend 2015

Van 25 t/m 27 september is het WaddenWerkWeekend 2015! Een volledig verzorgd kampeerweekend met acties voor een schoon strand, lezingen, kinderactiviteiten en live muziek.

Tijd: Vrijdag 25 september 13.00 uur - Zondag 27 september 13.30 uur
Plaats: Terschelling
Za 26 september
Wadlooptocht Rottumeroog

Nog net Nederland….. het meest oostelijke en onbewoonde eiland Rottumeroog. Een gezamenlijke excursie van de Waddenvereniging en de vereniging de Vrije Wadlopers, met veel aandacht voor de Waddenzee als  Werelderfgoed. Deze wadlooptocht brengt je in de buurt van het  eiland Rottumeroog, dat vanwege de kwetsbare natuur permanente bescherming geniet. Voor de tocht naar Rotttumeroog was de afgelopen jaren een stevige conditie vereist, maar door de veranderingen op het wad is de tocht de laatste jaren  gemakkelijker geworden. We vertrekken wat eerder dan gebruikelijk, waardoor je de kracht van het getij aan den lijve kunt ondervinden. Een van de mooiste wadlooptochten, die vanwege de kwetsbare natuur slechts zeer beperkt aangeboden wordt.

Tijd: 11.30 uur - 23.00 uur
Za 26 September

Zo 27 September

Vr 16 Oktober