di 12 januari t/m 23 februari
Serie winterlezingen over beheer bij Ecomare

12 januari: Leo Linnartz van Stichting Ark over het beheer van duingebieden door het inzetten van graasdieren.
26 januari: Ernst Lofvers van Rijkswaterstaat over kustbeheer in het waddengebied.

9 februari: Arjan Berkhuysen van de Waddenvereniging over de toekomst van het waddengebied.
Op 23 februari wordt de serie afgesloten met een Texelse natuurquiz.

Entree is € 5,- inclusief koffie of thee, aanmelden is niet nodig. Zie ook www.ecomare.nl.

Di 9 februari
Lezing: Trends en ontwikkelingen in het waddengebied
In januari en februari organiseert Ecomare een serie winterlezingen binnen het thema ‘beheer’. Op vier dinsdagavonden wordt dit thema van verschillende kanten belicht. In deze derde lezing in de reeks vertelt Arjan Berkhuysen van de Waddenvereniging over de toekomst van het waddengebied. De lezing behandelt trends en ontwikkelingen in het waddengebied en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan.

Di 23 februari
Texelse natuurquiz

Op deze laatste avond wordt de serie afgesloten met een Texelse natuurquiz.

vr 26 t/m 28 februari
Ga mee Naar de wildernis
Net als vorig jaar organiseren we een Wadden-filmweekend in de mooiste bioscoop van Nederland - op Vlieland. Zowel publiek als wij waren razend enthousiast over deze prettige combinatie van cultuur en natuur. Een goede reden om samen met Roots magazine en Podium Vlieland een tweede editie te organiseren. Een weekend lang kun je onder de noemer Naar de wildernis weer genieten van een zestal speelfilms en documentaires waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur. Zaterdagmiddag heb je bovendien de kans om de schitterende Waddenwildernis te ontdekken tijdens een excursie onder leiding van een van onze gidsen.
Plaats: Vlieland
vr 29 april t/m 4 mei
(Groot)ouder en kind Zwerftocht
Geschikt voor kinderen
Tijd: 29 april 20:00u. tot 4 mei 15:00u.
Wo 4 mei
Zeilen en lopen op de zeebodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! De Historische Zeilvaart Harlingen organiseert heerlijke droogvaltochten van een dag. In de prijs zijn lunch en diner inbegrepen. Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.

Kosten: €80,00, leden van de Waddenvereniging krijgen €2,50 korting. Kinderen t/m 12 jaar: €55,00.
Do 19 mei

Vr 3 juni

Za 4 juni

Za 18 juni

Zo 19 juni

Za 2 juli

Zo 3 juli

Ma 18 juli

Di 19 juli

Ma 1 augustus

Di 2 augustus

Do 11 augustus
Vallende Sterrentocht Ameland
De Waddenzee is de donkerste plek van heel Nederland en daarmee een van de beste locaties om sterren te kijken. Op 11 augustus is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Onder ideale omstandigheden kun je op deze avond per uur vele tientallen tot wel honderd vallende sterren zien. Met het prachtig gerestaureerde zeilschip De Willem Jacob varen we op het tij richting het Westgat. Hier gaan we voor anker en kun je volkomen stilte en duisternis ervaren. Om de vallende sterren te zien, heb je geen telescoop of verrekijker nodig, alleen een heldere hemel. Een sterrenkundige vertelt je alles over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden. Over het belang van de nacht voor de natuur, hoor je meer van de Werelderfgoedgids.
Tijd: 19.00 uur - 00.00 uur
Plaats: Ameland