Bloggers van het wad

Hoe is het eigenlijk om voor de Waddenvereniging te werken en hoe ziet dat werk er in de praktijk uit? De bloggers van de Waddenvereniging vertellen er meer over. Arjan Berkhuysen is directeur van de Waddenvereniging en woont op Terschelling. De ledenraad van de Waddenvereniging heeft een eigen blog.

Arjan blogt:

"Ongelooflijk. Echt ongelooflijk. Dat is wat ik dacht en nog steeds denk als ik over de uitspraak lees die Urgenda en 900 burgers afgelopen woensdag voor elkaar hebben gekregen. Zij hadden in 2013 een rechtszaak gestart tegen de staat, omdat die meer zou moeten doen om klimaatverandering te voorkomen om burgers te beschermen. Nederland moet in de komende vijf jaar véél meer doen om de CO2 uitstoot te verminderen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht dat de rechtbank zo’n heldere uitspraak zou doen. Dit is groot en dit gaat vast internationaal ook navolging krijgen. Ongelooflijk."
Lees hier het hele blog