Jeugd

Wil jij eens een keer met je ouders, vrienden of klas het wad op? Zoek je informatie voor je spreekbeurt of wil je de beste natuurfotograaf worden? Het wad ontdek je met de Waddenvereniging!

Excursies

Help mee met het hijsen van de zeilen of trek een sleepnet voort door de zee. Aai een wadpier, eet een blaadje zeesla en win met je zelf gevangen krab de krabbenrace. Loop mee over de bodem van de Waddenzee en word lekker vies. Kortom, ga eens met ons mee het wad op. Neem meteen een kijkje in onze agenda voor alle data. Alle excursies met drie poppetjes zijn tof voor kinderen.

Spreekbeurt of werkstuk

Spannend, een spreekbeurt houden! En veel werk ook. Waar ga je over vertellen en wat kun je laten zien? Nou, ideeën en plaatjes genoeg in het spreekbeurtpakket van de Waddenvereniging. Je kunt ze ook gebruiken voor een werkstuk. Je kunt de verschillende hoofdstukken downloaden en uitprinten. De Wad4u jeugdpagina's uit het WADDENmagazine kun je downloaden.

Blub
Elke maand maken wij een hele mooie e-mailnieuwsbrief. Hierin lees je het laatste nieuws over wat de Waddenvereniging allemaal doet om het wad te beschermen of welke slimme trucs de dieren en planten van de Waddenzee allemaal bedacht hebben om te kunnen overleven. Ook lees je als wanneer er weer iets leuks op het wad te doen is. Meteen inschrijven dus, het is gratis.

* Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het doel waarvoor je het opgeeft, en niet aan derden doorgegeven.
Wadwaaier app
De Waddenvereniging heeft ook een app. Hiermee kun je heel handig je vondsten op het wad of het strand opzoeken, fotograferen en delen.
Lespakket
Wad's up?! heet het lespakket van de Waddenvereniging voor de bovenbouw van de basisschool. Vol wetenswaardigs en leuke proefjes.
Word jeugdlid

Wil je ook dat de Wadden zo mooi blijven? Word dan lid van de Waddenvereniging. Dit kan al voor €18,- per jaar! Let op: je hebt toestemming van je ouders nodig om lid te worden.