Rondje wad

•    Leden: € 60,-

•    Niet-leden: € 75,-

Eten en drinken:

Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Op Schiermonnikoog is er aan het eind van de middag gelegenheid om wat te kopen of tijdens de terugtocht op de veerboot naar Lauwersoog

Bijzonderheden:

Onze meest unieke en uitgebreide dagtocht in de bijzondere waddennatuur!

Wat ga je doen:

Voor echte waddenliefhebbers en actievelingen is er deze lange tocht over het wad, zandplaat Simonszand en het eiland Schiermonnikoog. Uniek en onvergetelijk!

Op zo’n tien minuten rijafstand van Kloosterburen ligt de dijk, waar we het wad op gaan. Het eerste deel van deze tocht is het zwaarst. Dicht bij de dijk is het wad slikkig en het lopen zwaar. Daarna loop je over een harde ondergrond van voornamelijk zand. Via het Robbengat lopen we in noordelijke richting naar de Spruit, een grote vaargeul. Na zo’n 2,5 uur lopen, word je midden in de Waddenzee opgepikt door een klein passagiersschip. Hiermee maken we de overtocht naar zandplaat Simonszand, waar we in een uur de hele plaat rondwandelen.

Met hetzelfde schip word je vervolgens overgezet naar de zuidpunt van het eiland Schiermonnikoog. Over het strand, langs de vloedlijn, komen we steeds dichter bij de bewoonde wereld. Deze wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (10 km). Op een van de gezellige terrasjes in het enige dorp op het eiland is het vervolgens heerlijk bijkomen. Wie nog energie over heeft, kan het eiland verder op eigen gelegenheid verkennen. De hele groep komt weer bij elkaar als we met de veerboot terugvaren naar Lauwersoog. Een taxibusje is geregeld om je weer terug te brengen bij de auto die aan de dijk staat.

We organiseren deze tocht samen met de Vrije Wadlopers. Gediplomeerde en ervaren gidsen begeleiden je tijdens deze lange en gevarieerde waddendag. We nemen een aantal malen kort pauze, waarin de speciale werelderfgoedgids van alles uitlegt over de unieke natuur van het Werelderfgoed Waddenzee.

Programma:
12.45 - 15.00 uur

Welkom verzamelplaats met koffie/thee

Toelichting programma en reistijd met eigen auto naar de dijk waar we ons klaarmaken voor de tocht

Wadlooptocht

Vaartocht Simonszand

Wandeling op Simonszand

Vaartocht naar Oostpunt Schiermonnikoog

Wandeling Noordzeestrand, aankomst strandpaviljoen

Vrij te besteden
Overtocht naar Lauwersoog met de veerboot, daarna in de bus naar startpunt

Aankomst bij eigen auto de parkeerplaats