Agenda

Kies een filter

ma di wo do vr za zo
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Soort

Do 17 oktober
Ramp op het wad deel 1
Het televisieprogramma ZEMBLA deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar de containerramp met het vrachtschip MSC Zoe. Wat is er die avond met het schip gebeurd? Wordt de zeebodem ooit weer schoon? En waarom varen deze enorme containerschepen vlak langs ons UNESCO Werelderfgoed? Je ziet het in het tweeluik 'De ramp op het wad'. Vandaag om 10.10 uur wordt het eerste deel herhaald bij BNNVARA op NPO 2. Klik hier voor meer informatie over de documentaireeks.
Geschikt voor kinderen
Tijd: 10.10 uur
Plaats: BNNVARA op NPO 2
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Za 19 oktober
Tussen Slik en Zand
Wandel mee met hét wandelevenement op Ameland en ontdek Werelderfgoed Waddenzee. Het evenement biedt routes van verschillende afstanden (11, 18 en 25 km). Dit jaar staan de miljoenen trekvogels die het waddengebied aandoen centraal. Voor meer informatie en opgave klik hier >>
Geschikt voor kinderen
Tijd: 9:30 uur
Plaats: Ameland
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Zo 20 oktober
WAD film op televisie

NPO 1 zendt de met een Gouden Film bekroonde documentaire 'Wad: Overleven op de Grens van Water en Land' over het waddengebied uit . Deze documentaire laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. 'Wad' brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. De documentaire is geregisseerd door Ruben Smit. Als filmregisseur van natuurfilms maakte deze ecoloog en natuurfilmer zijn debuut met De Nieuwe Wildernis (2013) en de gelijknamige tv-serie. 

Meer informatie >>>

Geschikt voor kinderen
Tijd: 20.25 uur
Plaats: BNN VARA op NPO 1
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Do 24 oktober
Ramp op het wad deel 2
Het televisieprogramma ZEMBLA deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar de containerramp met het vrachtschip MSC Zoe. Wat is er die avond met het schip gebeurd? Wordt de zeebodem ooit weer schoon? En waarom varen deze enorme containerschepen vlak langs ons UNESCO Werelderfgoed? Je ziet het in het tweeluik 'De ramp op het wad'. Vandaag om 21.10 uur wordt het tweede deel uitgezonden bij BNNVARA op NPO 2. Klik hier voor meer informatie over de documentaireeks.
Geschikt voor kinderen
Tijd: 21.10 uur
Plaats: BNNVARA op NPO 2
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Za 26 t/m 27 oktober
Nacht van de nacht

Kom tijdens de 'nacht van de nacht' de duisternis ervaren van het wad. Een onvergetelijke ervaring. Dit weekend gaan we met het gerestaureerde zeilschip de Willem Jacob de Waddenzee op om hier rond middernacht droog te vallen voor een wandeling op het drooggevallen wad. We beleven de 'nacht van de nacht' op een prachtige plek, Werelderfgoed Waddenzee. De Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging zal vertellen over de unieke waarden van de Waddenzee en het belang van de nacht voor de natuur. 

Tijd: 19.00 uur - 12.00 uur
Plaats: Harlingen
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Wo 13 t/m 14 november
Ondernemerscursus Den Helder 'Gastheer Waddenzee Werelderfgoed'
Benut de toegevoegde waarde van het Waddengebied voor uw bedrijfsvoering! Leer alles over Waddenzee Werelderfgoed en word gastheer van dit prachtige gebied.
Tijd: 09:30 - 16:00
Plaats: Den Helder
MailPrintTweet thisSend to Facebook
Zo 22 december
Dagje Oesterman

Een wel heel bijzondere excursie: vlak voor kerst op pad om zelf oesters te rapen en vers van het wad te proeven!  De vissers van de Geïntegreerde Visserij leren je welke oesters je moet rapen en kan proeven. Een oester rechtstreeks van het wad, verser bestaat niet! Tijdens een wandeling over de plaat kom je meer te weten over de geschiedenis van de oester en oestervisserij.

Tijd: 09:15 uur - 17:15 uur
Plaats: Lauwersoog
MailPrintTweet thisSend to Facebook