Kies een filter

Vr 24 april
Werelds fotograferen in Moddergat

GEANNULEERD

Mooie structuren in het slik, de schittering van de ondergaande zon en resten van landaanwinningswerken. Tijdens deze workshop leer je, onder leiding van Waddenfotograaf Henk Postma, de mooiste foto's maken van Werelderfgoed Waddenzee. Ook leer je meer over de bijzonderheden van het gebied tijdens een korte introductie door onze Werelderfgoedgids.

Tijd: 16:30 - 21:30 uur
Plaats: Paesens-Moddergat
Di 5 mei

GEANNULEERD

Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.

Wo 6 mei

Di 19 mei

Wo 20 mei

Wo 3 juni
Do 4 juni
Za 6 juni
Nachttocht Ameland

Midden in de nacht maken we de oversteek van Holwerd naar het Oerdduin op Ameland. Tijdens deze sportieve uitdaging kun je optimaal genieten van de stilte en duisternis. We zien hoe de zon opkomt en de natuur ontwaakt. Onderweg zal de Werelderfgoedgids uitleg geven over de bijzonderheden van Werelderfgoed Waddenzee. Enige wadloopervaring is een vereiste.

Tijd: 2:15 - 7:30 uur
Plaats: Holwerd
Di 9 juni
Schoonmaakactie Amelander strand
Samen met de plaatselijke Juttersvereniging maken we het Amelander strand schoon. We starten vanaf vijf verschillende strandovergangen verdeeld over Hollum, Ballum, Nes en Buren. Op deze manier maken we in één keer zo'n 20 kilometer strand schoon. Opgeven kan via de website van de Juttersvereniging Ameland, onder het kopje nieuws vind je de contactgegevens.
Tijd: 18:30 -20:30 uur
Plaats: Ameland
Do 11 juni
Schemertocht Engelsmanplaat
Met een kleine groep lopen we richting Engelsmanplaat, waar we de rust en de schemer ten volle kunnen ervaren. Onder leiding van een wadloopgids die het gebied tot de laatste oester goed kent maken we kennis met Werelderfgoed Waddenzee en leren alle bijzonderheden herkennen. Een avond om nooit meer te vergeten!
Tijd: 18.45 - 22.45 uur
Plaats: Nes
Za 4 juli
Jeugddag

Exclusief voor onze jeugdleden van 8 tot 18 jaar organiseren we een actieve en leerzame middag in natuurgebied het Balgzand, vlakbij Den Helder. Zelf garnalen en kwallen vangen, graven in de wadbodem op zoek naar pieren en onderzoekjes doen als een echte bioloog, lijkt je dat wel wat? Geef je dan op!

Tijd: 12:30 - 16:30 uur
Plaats: Den Helder
Za 4 juli
Wadlopen naar Simonszand

Wadlopen, varen en opruimen op een wel heel bijzondere plek; de stille en afgelegen zandplaat Simonszand. De zandplaat ligt ten oosten van Schiermonnikoog. Na een prachtige wadlooptocht waarbij je meer leert over het bodemleven van Werelderfgoed Waddenzee gaan we op Simonszand afval opruimen. Kom helpen en genieten!

Tijd: 13:15 - 22:15 uur
Plaats: Lauwersoog
Vr 10 juli
Schemertocht Engelsmanplaat
Tijd: 18.15 - 22.15 uur
Plaats: Nes
Zo 12 juli
Wadlopen naar Rottumeroog
Wadlopen naar Rottumeroog, een unieke belevenis die slechts beperkt aangeboden wordt! Onder leiding van de wadloopgidsen van De Vrije Wadlopers en een Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging brengen we je tot vlakbij Rottumeroog. Het meeste oostelijke onbewoonde eiland, dat vanwege de kwetsbare natuur permanente bescherming geniet.
Tijd: 6:30 - 18:00 uur
Plaats: Lauwersoog
Za 26 september
Ontdekkingstocht Eemswad
Een zwerftocht over een onontdekt stukje Wad. De Werelderfgoedgids neemt je mee op ontdekking in Werelderfgoed Waddenzee. Ook dicht bij de industrie zit de bodem vol leven en vliegen talloze vogels. Waarom het Waddengebied door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed zal uitgebreid aan bod komen.
Tijd: 10:15 - 13:00 uur
Plaats: Eemshaven
Do 1 oktober
Werelds fotograferen in Moddergat
Mooie structuren in het slik, de schittering van de ondergaande zon en resten van landaanwinningswerken. Tijdens deze workshop leer je, onder leiding van Waddenfotograaf Henk Postma, de mooiste foto's maken van Werelderfgoed Waddenzee. Dat het vandaag volle maan is maakt de fotoworkshop extra speciaal! Onze Werelderfgoedgids leert je meer over de bijzonderheden van het gebied.
Tijd: 15:30 - 20:30 uur
Plaats: Paesens-Moddergat