Kies een filter

Za 6 juni
Nachttocht Ameland

GEANNULEERD
Midden in de nacht maken we de oversteek van Holwerd naar het Oerdduin op Ameland. Tijdens deze sportieve uitdaging kun je optimaal genieten van de stilte en duisternis. We zien hoe de zon opkomt en de natuur ontwaakt. Onderweg zal de Werelderfgoedgids uitleg geven over de bijzonderheden van Werelderfgoed Waddenzee. Enige wadloopervaring is een vereiste.

Tijd: 2:15 - 7:30 uur
Plaats: Holwerd
Do 11 juni
Schemertocht Engelsmanplaat
GEANNULEERD
Met een kleine groep lopen we richting Engelsmanplaat, waar we de rust en de schemer ten volle kunnen ervaren. Onder leiding van een wadloopgids die het gebied tot de laatste oester goed kent maken we kennis met Werelderfgoed Waddenzee en leren alle bijzonderheden herkennen. Een avond om nooit meer te vergeten!
Tijd: 18.45 - 22.45 uur
Plaats: Nes
Za 4 juli
Wadlopen naar Simonszand

GEANNULEERD
Wadlopen, varen en opruimen op een wel heel bijzondere plek; de stille en afgelegen zandplaat Simonszand. De zandplaat ligt ten oosten van Schiermonnikoog. Na een prachtige wadlooptocht waarbij je meer leert over het bodemleven van Werelderfgoed Waddenzee gaan we op Simonszand afval opruimen. Kom helpen en genieten!

Tijd: 13:15 - 22:15 uur
Za 4 juli
Jeugddag

GEANNULEERD

Exclusief voor onze jeugdleden van 8 tot 18 jaar organiseren we een actieve en leerzame middag in natuurgebied het Balgzand, vlakbij Den Helder. Zelf garnalen en kwallen vangen, graven in de wadbodem op zoek naar pieren en onderzoekjes doen als een echte bioloog, lijkt je dat wel wat? Geef je dan op!

Geschikt voor kinderen
Tijd: 12:30 - 16:30 uur
Plaats: Den Helder
Vr 10 juli
Schemertocht Engelsmanplaat
Tijd: 18.15 - 22.15 uur
Plaats: Nes
Zo 12 juli
Wadlopen naar Rottumeroog
GEANNULEERD
Wadlopen naar Rottumeroog, een unieke belevenis die slechts beperkt aangeboden wordt! Onder leiding van de wadloopgidsen van De Vrije Wadlopers en een Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging brengen we je tot vlakbij Rottumeroog. Het meeste oostelijke onbewoonde eiland, dat vanwege de kwetsbare natuur permanente bescherming geniet.
Tijd: 6:30 - 18:00 uur
Di 15 t/m 20 september
Rottum Express
Ga mee met de Rottum Express en ontdek bijzondere plekken in Werelderfgoed Waddenzee. Zo bezoeken we o.a. de oostpunt van Schiermonnikoog en het onbewoonde eiland Rottumeroog. De Werelderfgoedgids kan je alles vertellen over het rijke flora- en faunaleven. Wandelen over het drooggevalen wad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze bijzondere, meerdaagse zeilreis. Voor meer informatie en opgave klik hier >>
Geschikt voor kinderen
Za 26 september
Ontdekkingstocht Eemswad
Een zwerftocht over een onontdekt stukje Wad. De Werelderfgoedgids neemt je mee op ontdekking in Werelderfgoed Waddenzee. Ook dicht bij de industrie zit de bodem vol leven en vliegen talloze vogels. Waarom het Waddengebied door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed zal uitgebreid aan bod komen.
Tijd: 10:15 - 13:00 uur
Plaats: Eemshaven
Do 1 oktober
Werelds fotograferen in Moddergat
Mooie structuren in het slik, de schittering van de ondergaande zon en resten van landaanwinningswerken. Tijdens deze workshop leer je, onder leiding van Waddenfotograaf Henk Postma, de mooiste foto's maken van Werelderfgoed Waddenzee. Dat het vandaag volle maan is maakt de fotoworkshop extra speciaal! Onze Werelderfgoedgids leert je meer over de bijzonderheden van het gebied.
Tijd: 15:30 - 20:30 uur
Plaats: Paesens-Moddergat