Kies een filter

Soort

Zo 7 mei
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.
Ma 8 mei
Wo 10 mei
Ameland by night
Genieten van de stilte die alleen doorbroken wordt door je eigen voetstappen en geluiden van vogels en andere wadbewoners. Midden in de nacht maken we de oversteek van Holwerd naar Ameland. Terwijl het langzaam licht wordt en de natuur tot leven komt, is het puur genieten van de stilte.
Tijd: 02.30 uur - 08.00 uur
Plaats: Holwerd
Do 11 mei
Navigatietocht Astronomie

Groningen en Amsterdam waren vroeger alleen bereikbaar via de Waddenzee. Maar hoe vonden de zeevaarders hun weg? Welke navigatiemethoden gebruikten ze? De zeevaarders van weleer hadden zo hun methodes en instrumenten. Benieuwd? Kom dan aan boord!

Tijd: 19:00 uur - 00:00 uur
Di 23 mei
Wo 24 mei
Zo 4 juni
Wereldse Workshop fotografie
Tijdens deze workshop gaan we op pad op het wad en kwelder met de camera's in de hand. Op zoek naar de bijzondere waarden van Werelderfgoed Waddenzee. Hoe leg je die het beste vast? Fotograaf Henk Postma vertelt de tips&trucs. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet!
Tijd: 10:30u - 15:30u
Ma 5 juni
Za 10 juni
Varen en vissen tussen eb en vloed

Wie met dit prachtige voormalige onderzoeksschip wil meevaren, moet snel zijn. Er is slechts plek voor twaalf deelnemers. Intieme sfeer gegarandeerd en dé kans om de ultieme schoonheid en stilte van het werelderfgoed Waddenzee te ervaren nabij Griend.

Tijd: 15.00 uur - 20.00 uur
Plaats: Vertrek vanuit Harlingen
Wo 21 juni
Do 22 juni
Zo 2 juli
Rondje Wad

Voor echte waddenliefhebbers en actievelingen organiseren we dit jaar deze twaalf uur durende tocht over het wad, zandplaat Simonszand en het eiland Schiermonnikoog. Onze meest unieke en uitgebreide dagtocht in de bijzondere waddennatuur!

Tijd: 08.00 uur - 20.00 uur
Plaats: Kloosterburen
Wo 5 juli
Do 6 juli
Vr 7 juli
Doe eens Wad in het Werelderfgoed
Dit is een unieke tocht waarbij je iets concreets doet aan het afvalprobleem in de Waddenzee. We gaan zeilen en droogvallen op zandplaat Het Rif. In de tijd dat de plaat droog staat, proberen we zo veel mogelijk afval te verzamelen. De werelderfgoedgids vertelt over het ecosysteem en het effect van afval op planten, dieren en uiteindelijk ook de mens.
Tijd: 11.30 uur - 21.30 uur
Wo 19 juli
Verkenningstocht Eilanderbult
Deze wadlooptocht over het wad tussen de Engelsmanplaat en Schiermonnikoog gaat over harde zandbodem en hoge zandplaten,  geulen en prielen. Een mooie kans om het wadlopen mee te maken zonder een lange oversteek naar de eilanden te ondernemen. Een echte aanrader!
Tijd: 10.30u - 13.30u
Vr 21 juli
Vr 4 augustus
Za 5 augustus
Vr 11 augustus
Vallende Sterrentocht Lauwersoog
De Waddenzee is een geweldige locatie om sterren te kijken. Met het prachtig gerestaureerde zeilschip De Willem Jacob varen we het wad op en gaan voor anker. Een sterrenkundige vertelt je alles over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden.
Za 12 augustus
Vallende Sterrentocht Ameland
Plaats: Ameland
Zo 13 augustus
Vallende Sterrentocht Terschelling
Plaats: Terschelling
Za 19 augustus
Za 19 augustus
Zoet-Zout varen
Aan boord van de TX33  maken we kennis met het zoete en zoute leefmilieu van diverse vissoorten en passeren de locatie van de vismigratierivier. In het zoute waddensop gaan we op zoek naar zeehonden en wadplaten. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om aan het roer te staan!
Tijd: 10:30u - 16:30u
Plaats: Makkum
Zo 20 augustus
Za 26 augustus
Wadlooptocht Rottumeroog

Een van de mooiste wadlooptochten richting het onbewoonde eiland Rottumeroog. Deze excursie wordt vanwege de kwetsbare natuur slechts zeer beperkt  aangeboden! Dat maakt deze tocht extra bijzonder. Dus mis het niet en meld je aan!

Tijd: 05.00 uur - 16.30 uur
Zo 3 september
Ma 4 september
Vr 8 september
Wereldse Workshop fotografie
Tijdens deze workshop gaan we op pad, op het wad en kwelder met de camera's in de hand. Op zoek naar de bijzondere waarden van Werelderfgoed Waddenzee. Hoe leg je die het beste vast? Fotograaf Henk Postma vertelt de tips&trucs. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet.
Tijd: 16:30u - 21:30u
Za 16 september
Dagje Oesterman

Vanaf september begint het oesterseizoen, het moment om zelf oesters te rapen en te proeven. Jaap Vegter is een gepassioneerd oestervisser en neemt je graag mee aan boord. Hij laat zien welke oesters je moet rapen en kan proeven. Een oester rechtstreeks van het wad, verser bestaat niet!

Tijd: 10.00 uur - 17.00 uur