Kies een filter

Soort

Wo 29 januari
Tweedaagse ondernemerscursus 'Waddenzee Werelderfgoed' op 29 jan + 5 febr
Benut de toegevoegde waarde van het Waddengebied voor uw bedrijfsvoering. Leer alles over Waddenzee Werelderfgoed en word gastheer van dit prachtige gebied. De Waddenzee is sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed. Deze benoeming creëert nieuwe kansen voor het aantrekken, ontvangen en rondleiden van bezoekers in het Waddengebied.
Tijd: 09:30 - 16:30
Plaats: Oude Bildtzijl
Zo 16 t/m 20 februari
Milieujutten op Terschelling
De Waddenvereniging doet mee aan het milieujutten op Terschelling, een initiatief van Stayokay Terschelling. Help jij mee de stranden zwerfafvalvrij te maken? In de ochtenden gaan we milieujutten, 's avonds is er een afwisselend, educatief en vooral leuk programma. Een perfecte combi van een heerlijke vakantie én iets goeds doen voor de natuur. Reserveer nu een drie-, vier- of vijfdaagsarrangement. Meer informatie >>
Plaats: Terschelling
Zo 23 t/m 27 februari
Milieujutten op Terschelling
Plaats: Terschelling
Vr 28 februari t/m 1 maart
Filmweekend Naar de Wildernis

Prachtige natuurfilms kijken in een intieme bioscoop op Vlieland. Is er een betere combinatie van natuur en cultuur denkbaar? Met Podium Vlieland en Roots Magazine organiseren we al een aantal jaar met veel succes filmweekenden op Vlieland.  Bijzonder trots zijn we dit keer op een exclusieve teaser van de indrukwekkende waddendocumentaire Silence of the Tides die pas later in 2020 in première gaat. Onze speciale Werelderfgoedgids neemt je mee naar de oostkant van het eiland voor een winterse sleepnetexcursie.

Let op! Snel uitverkocht. Boek je kaarten op tijd via deze website.

Plaats: Vlieland
Vr 6 t/m 8 maart
Filmweekend Naar de Wildernis

Let op! Snel uitverkocht. Boek je kaarten op tijd via deze website
Plaats: Vlieland
Vr 24 april
Werelds fotograferen in Moddergat
Mooie structuren in het slik, de schittering van de ondergaande zon en resten van landaanwinningswerken. Tijdens deze workshop leer je, onder leiding van Waddenfotograaf Henk Postma, de mooiste foto's maken van Werelderfgoed Waddenzee. Ook leer je meer over de bijzonderheden van het gebied tijdens een korte introductie door onze Werelderfgoedgids.
Tijd: 16:30 uur - 21:30 uur
Plaats: Paesens-Moddergat
Di 5 mei
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.
Wo 6 mei
Di 19 mei
Wo 20 mei
Wo 3 juni
Do 4 juni
Za 6 juni
Nachttocht Ameland

Midden in de nacht maken we de oversteek van Holwerd naar het Oerdduin op Ameland. Tijdens deze sportieve uitdaging kun je optimaal genieten van de stilte en duisternis. We zien hoe de zon opkomt en de natuur ontwaakt. Onderweg zal de Werelderfgoedgids uitleg geven over de bijzonderheden van Werelderfgoed Waddenzee. Enige wadloopervaring is een vereiste.

Tijd: 2:15 uur - 7:30 uur
Plaats: Holwerd
Do 11 juni
Schemertocht Engelsmanplaat
Met een kleine groep lopen we richting Engelsmanplaat, waar we de rust en de schemer ten volle kunnen ervaren. Onder leiding van een wadloopgids die het gebied tot de laatste oester goed kent maken we kennis met Werelderfgoed Waddenzee en leren alle bijzonderheden herkennen. Een avond om nooit meer te vergeten!
Tijd: 18.45u - 22.45u
Plaats: Nes
Za 20 juni
Za 4 juli
Za 4 juli
Wadlopen naar Simonszand

Wadlopen, varen en opruimen op een wel heel bijzondere plek; de stille en afgelegen zandplaat Simonszand. De zandplaat ligt ten oosten van Schiermonnikoog. Na een prachtige wadlooptocht waarbij je meer leert over het bodemleven van Werelderfgoed Waddenzee gaan we op Simonszand afval opruimen. Kom helpen en genieten!

Tijd: 13:15 uur - 22:15 uur
Plaats: Lauwersoog
Vr 10 juli
Schemertocht Engelsmanplaat
Tijd: 18.15u - 22.15u
Plaats: Nes
Zo 12 juli
Wadlopen naar Rottumeroog
Wadlopen naar Rottumeroog, een unieke belevenis die slechts beperkt aangeboden wordt! Onder leiding van de wadloopgidsen van De Vrije Wadlopers en een Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging brengen we je tot vlakbij Rottumeroog. Het meeste oostelijke onbewoonde eiland, dat vanwege de kwetsbare natuur permanente bescherming geniet.
Tijd: 6:30 uur - 18:00 uur
Plaats: Lauwersoog
Za 18 juli
Za 1 augustus
Zo 2 augustus
Zo 16 augustus
Ma 17 augustus
Di 18 augustus
Zo 30 augustus
Ma 31 augustus
Di 15 september
Wo 16 september
Za 26 september
Ontdekkingstocht Eemswad
Een zwerftocht over een onontdekt stukje Wad. De Werelderfgoedgids neemt je mee op ontdekking in Werelderfgoed Waddenzee. Ook dicht bij de industrie zit de bodem vol leven en vliegen talloze vogels. Waarom het Waddengebied door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed zal uitgebreid aan bod komen.
Tijd: 10:15 uur - 13:00 uur
Plaats: Eemshaven