Kies een filter

Soort

Do 6 oktober
Ga mee op Jut Safari

Ga mee op Jut Safari. Help de kust schoon te maken en beleef de wildernis van het eiland Terschelling. Je rijdt in een fluisterstil elektrisch terreinvoertuig over onverharde paden. Via de duinen en de bossen ga je naar een afgelegen strand om afval te jutten. Natuurgidsen begeleiden deze avontuurlijke reis. Ontdek het wildlife van Terschelling en jut mee voor een schone kust. Deze activiteit is onderdeel van het project jut, een initiatief van de Waddenvereniging.

Tijd: 08:00 - 11:00
Di 18 oktober

Tijd: 15:30 - 18:30
Vr 28 t/m 30 oktober
Dark Sky Wadden Werelderfgoed
Nergens ervaar je de duisternis zo puur als in het waddengebied. In dit laatste ongerepte stukje natuur van Nederland wordt het pas écht donker. Geniet op Terschelling van een heel weekend duisternis en leer over de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee. Govert Schilling vertelt over de sterrenhemel, het wordt zo een weekend om nooit te vergeten! Meer informatie en aanmelding via de website van de Folkshegeskoalle.
Tijd: 18:00-10:00
Vr 28 oktober
Nacht van het Wad
Het Waddengebied, de donkerste plek in Nederland. Daarom vieren we juist hier de Nacht van het Wad, genieten van de duisternis en de stilte. Want waar kan dat beter dan bij het rustige gekabbel van het water, het komen en gaan van de getijden. Bij helder weer zien we talloze sterren en misschien zelfs planeten!
Tijd: 19:00u - 22:00u
Plaats: St Annaparochie
Za 29 oktober
Nacht van de Nacht op het wad

Met de Willem Jacob zeilend over het wad tijdens de Nacht van de Nacht. Dat is optimaal genieten van de duisternis. Na een introductie zetten we zeil en in het donker varen we over het wad. We zoeken een mooie plek om te ankeren. Een gids van de Waddenvereniging vertelt over het belang van duisternis voor het leven op het wad. ’s-Avonds rond 23:00 zijn we weer terug in de haven.

Voor informatie en boeken >>>

Tijd: 19:00-23:00
Plaats: Lauwersoog
Za 29 oktober