Kies een filter

Soort

Di 23 mei
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.
Wo 24 mei
Zo 4 juni
Wereldse Workshop fotografie
Tijdens deze workshop gaan we op pad op het wad en kwelder met de camera's in de hand. Op zoek naar de bijzondere waarden van Werelderfgoed Waddenzee. Hoe leg je die het beste vast? Fotograaf Henk Postma vertelt de tips&trucs. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet!
Tijd: 10:30u - 15:30u
Plaats: Moddergat
Zo 4 juni
Eemsexpeditie

Met het schip MS Noordster varen we van de Eemsmonding naar zandplaat de Hond.  De Eems is één van de laatste plekken in Europa waar zee en rivier langzaam in elkaar overvloeien. Op dit grensgebied van zoet en zout tref je een buitengewoon unieke natuur. Een aanrader voor grensverleggers!

Tijd: 11.30 uur - 17.00 uur
Plaats: Termunterzijl
Di 6 juni
Za 10 juni
Varen en vissen tussen eb en vloed

Wie met dit prachtige voormalige onderzoeksschip wil meevaren, moet snel zijn. Er is slechts plek voor twaalf deelnemers. Intieme sfeer gegarandeerd en dé kans om de ultieme schoonheid en stilte van het werelderfgoed Waddenzee te ervaren nabij Griend.

Tijd: 15.00 uur - 20.00 uur
Plaats: Vertrek vanuit Harlingen
Wo 21 juni
Do 22 juni
Zo 2 juli
Rondje Wad

Voor echte waddenliefhebbers en actievelingen organiseren we dit jaar deze twaalf uur durende tocht over het wad, zandplaat Simonszand en het eiland Schiermonnikoog. Onze meest unieke en uitgebreide dagtocht in de bijzondere waddennatuur!

Tijd: 08.00 uur - 20.00 uur
Plaats: Kloosterburen
Wo 5 juli
Vr 7 juli
Doe eens Wad in het Werelderfgoed
Dit is een unieke tocht waarbij je iets concreets doet aan het afvalprobleem in de Waddenzee. We gaan zeilen en droogvallen op zandplaat Het Rif. In de tijd dat de plaat droog staat, proberen we zo veel mogelijk afval te verzamelen. De werelderfgoedgids vertelt over het ecosysteem en het effect van afval op planten, dieren en uiteindelijk ook de mens.
Tijd: 11.30 uur - 21.30 uur
Plaats: Lauwersoog
Do 13 juli
Wadexcursie Terschelling
Ooit op de bodem van de Waddenzee gelopen? Ga met een van onze gidsen mee op wadexcursie en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied. Een wadexcursie duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor jong en oud (v.a. 7 jaar). Uiteraard gaan we met een greep en een schepnetje op zoek naar dieren. Wadschoentjes zijn bij de gidsen te huur.
Tijd: 19:00-21:00
Plaats: De Keag, ten zuiden van Formerum
Vr 14 juli
Tijd: 19:30-21:30
Za 15 juli
Tijd: 20:15-22:15
Zo 16 juli
Over de kwelder naar het wad
Wandelen vanuit Holwerd, langs kleurige bloemenvelden over de dijk en laat je verrassen door het natuurschoon van de kwelder. Staatsbosbeheer heeft deze kwelder onder handen genomen en het resultaat mag er zijn. Enorme biodiversiteit, veel vogels voelen zich er al thuis en dé kans om Werelderfgoed Waddenzee vanaf de vaste wal mee te maken. Laat je verrassen door deze wandelexcursie.
Tijd: 13.30 - 16.00
Plaats: Holwerd
Ma 17 juli
Tijd: 09:15-11:15
Wo 19 juli
Tijd: 11:15-13:15
Wo 19 juli
Verkenningstocht Eilanderbult
Deze wadlooptocht over het wad tussen de Engelsmanplaat en Schiermonnikoog gaat over harde zandbodem en hoge zandplaten,  geulen en prielen. Een mooie kans om het wadlopen mee te maken zonder een lange oversteek naar de eilanden te ondernemen. Een echte aanrader!
Tijd: 10.30u - 13.30u
Plaats: Moddergat