Agenda
Weet jij hoe Terschelling smaakt? Het waddengebied zit vol streekproducten zoals zilte planten, schelpdieren en wieren. Neem een voorproefje van al het moois én lekkers dat het eiland te bieden heeft met de Terschellinger chefkok Flang Cupido en de Waddenvereniging. Een wadlooptocht om van te watertanden met een proeverij op de dijk van een verse, zelf geraapte oester en brood met zeewiertapenade.






Als de zon onder gaat telt het wad wel duizend kleuren. Van goudgeel tot knalrood en diepblauw. Een geweldige ervaring. Omdat het tijdstip waarop het wad droogvalt per dag verschuift, is er een zeldzame kans dat je dit kleurenspel tijdens een wadlooptocht kunt bewonderen. Achteraf krijg je van ons een hapje en een drankje op de dijk. Mis het niet!

Welkom op het Texelse wad in Werelderfgoed Waddenzee. Tijdens deze excursie van 1,5 tot 2 uur beleef je het wad intens. Je voelt hoe de modder aan je laarzen trekt en ruikt de speciale wad geur. Je gaat op zoek naar de zonderlinge dieren die in het slik leven en hoort de vogels die op de drooggevallen platen hun maaltje bij elkaar scharrelen. Een bijzondere ervaring!
Deze excursie wordt uitgevoerd door de wadgidsen van Ecomare. Voor meer informatie en boeken kun je terecht op de website van Ecomare.













Ga mee op Jut Safari. Help de kust schoon te maken en beleef de wildernis van het eiland Terschelling. Je rijdt in een fluisterstil elektrisch terreinvoertuig over onverharde paden. Via de duinen en de bossen ga je naar een afgelegen strand om afval te jutten. Natuurgidsen begeleiden deze avontuurlijke reis. Ontdek het wildlife van Terschelling en jut mee voor een schone kust. Deze activiteit is onderdeel van het project jut, een initiatief van de Waddenvereniging.







Weet jij hoe Terschelling smaakt? Het waddengebied zit vol streekproducten zoals zilte planten, schelpdieren en wieren. Neem een voorproefje van al het moois én lekkers dat het eiland te bieden heeft met de Terschellinger chefkok Flang Cupido en de Waddenvereniging. Een wadlooptocht om van te watertanden met een proeverij op de dijk van een verse, zelf geraapte oester en brood met zeewiertapenade.


