Kies een filter

Soort

Zo 28 juli
Wadlooptocht Rottumeroog
Avontuurlijk en actief wadlopen! Dit is een van de mooiste en meest bijzondere wadlooptochten richting het onbewoonde eiland Rottumeroog. Het meest oostelijke en onbewoonde eiland, nog net in Nederland. Deze wadlooptocht brengt je vlakbij Rottumeroog, dat vanwege de kwetsbare natuur permanente bescherming geniet. Deze excursie wordt vanwege de kwetsbare natuur slechts zeer beperkt aangeboden. Dus mis het niet en meld je aan!
Tijd: 10.00 uur - 20.00 uur
Plaats: Lauwersoog
Do 8 augustus
Beach Cleanup Tour - Werelderfgoed etappe Texel
Op donderdag 8 augustus zal de Waddenvereniging ook dit jaar weer mee doen met een speciale Werelderfgoed etappe op Texel. De Werelderfgoed etappe, een leuke educatieve etappe, begint om 10:00 uur bij Ecomare. Een bijzondere startlocatie waar je sowieso al van alles over de Noordzee kunt leren. Help ook mee en meld je aan via het inschrijfformulier voor de Werelderfgoed etappe. Vol is vol en er is helaas geen mogelijkheid de maximumcapaciteit te overschrijden i.v.m. veiligheid en andere praktische overwegingen.
Geschikt voor kinderen
Tijd: 10.00-17.00
Plaats: Texel
Di 13 augustus
Vallende Sterrentocht Ameland
Een avond om nooit te vergeten. Op één avond honderden vallende sterren zien. Dat kan tijdens deze exclusieve zeiltocht over het wad en midden op zee voor anker. De Waddenzee is de donkerste plek van heel Nederland en daarmee een van de beste locaties om sterren te kijken. Onder ideale omstandigheden kun je op deze avond elk uur vele tientallen tot wel honderd vallende sterren zien. Een sterrenkundige vertelt je alles over het jaarlijkse fenomeen van de Perseïden in samenwerking met de werelderfgoedgids van de Waddenvereniging.
Geschikt voor kinderen
Tijd: 19.00 uur - 24.00 uur
Plaats: Ameland
Do 22 augustus
Schemertocht Engelsmanplaat
Deze datum is vol geboekt, maar op 2 september is nog plaats.

Een unieke tocht op een bijzondere dag. We lopen de kortste nacht in met een kleine groep zodat we de rust en de schemer ten volle kunnen ervaren. Onder leiding van een wadloopgids die het gebied tot de laatste oester goed kent maken we kennis met Werelderfgoed Waddenzee en leren alle bijzonderheden herkennen. Een avond om nooit meer te vergeten!
Tijd: 18.45u - 22.30u
Plaats: Wierum
Ma 2 september
Schemertocht Engelsmanplaat
Tijd: 17.45u - 21.00u
Plaats: Wierum
Zo 8 september
Dagje Oesterman

Vanaf september begint het oesterseizoen, het moment om zelf oesters te rapen en te proeven.  De Goede Vissers leren je welke oesters je moet rapen en kan proeven. Een oester rechtstreeks van het wad, verser bestaat niet! We gaan ook leren hoe je oesters lekker kan klaarmaken op diverse manieren.

Tijd: 09.30 uur - 17.00 uur
Plaats: Lauwersoog
Za 14 september
Ameland by night
Genieten van de stilte die alleen doorbroken wordt door je eigen voetstappen en geluiden van vogels en andere wadbewoners. Midden in de nacht starten we aan de oversteek van Holwerd naar Ameland. Zonder zaklampen lopen we over het wad voor de ultieme belevenis van het duister. Een spectaculaire wandeling voor de sportieve natuurliefhebber over de bodem van de zee!
Tijd: 03.00u - 08.30u
Plaats: Holwerd
Wo 16 oktober
Werelds fotograferen in Moddergat
Tijdens deze workshop gaan we op pad, op het wad en kwelder met de camera in de hand. Op zoek naar de bijzondere waarden van Werelderfgoed Waddenzee. Hoe leg je die het beste vast? Waddenfotograaf Henk Postma deelt tips&trucs. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet.
Tijd: 16.30 uur - 21.30 uur
Plaats: Moddergat