Blog van Josje Fens

Het gras nog groener in 2012

vrijdag 23 december 2011
Blog van Josje Fens

De laatste werkdag van 2011 is aangebroken. Het was een bijzonder jaar. Dit traditionele moment van bezinning wil ik gebruiken om, eindelijk, de mensen en organisaties te noemen die het zeegrasproject mede mogelijk maken.

Terugkijken nu lijkt voorbarig. Het zeegraszaad ligt in zee, pas komend voorjaar zullen we zien of het aanslaat. Mijn persoonlijke verwachtingen zijn hooggespannen. Tot nu toe was het zeegrasproject al een groot succes.

Dat het zo goed gaat met het zeegrasproject is voor een groot deel te danken aan de inzet van honderden mensen en organisaties. Te beginnen bij de honderd enthousiastelingen die zich aanmeldden voor dit project. Bedankt! De namen van de vijftien gelukkigen, de vrijwilligers die meegingen met het zeegrasplukken en zaaien, zien jullie langskomen in het filmpje waarmee ik mijn blog wil afsluiten.

De FieldWorkCompany heeft de logistiek rondom het zeegrasproject fantastisch geregeld. Daarnaast wisten ze ons op de meest koude en hongerige momenten van warme appelflappen en koppen koffie te voorzien! Deltares en de Radboud Universiteit in Nijmegen bedanken we voor hun expertise op zeegrasgebied. Rijkswaterstaat als partner in crime. En, last but not least, onze geldschieters: het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, in de vorm van een subsidie voor natuurlijke klimaatbuffers, waar het zeegrasproject een deelproject van is. Daarnaast heeft de stichting Zabawas een donatie toegezegd. Om het jaar helemaal goed af te sluiten: de Nationale Postcode Loterij heeft haar steun aan de Waddenvereniging verlengd.

Ik kijk terug op een mooi jaar, waarin ik samen met inspirerende mensen kon werken aan een prachtig project. Dat het werk van de Waddenvereniging wordt gewaardeerd bleek vorige week nog uit de cijfers van de Vroege Vogels telling. Ook dit jaar is de steun voor onze vereniging toegenomen! Een mooi cadeau om het jaar mee af te sluiten.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen en dat het gras maar groener mag zijn in het nieuwe jaar.

Wil je zien wat er afgelopen zomer gebeurd is, kijk dan naar dit filmpje. Met dank aan Camwurks.