Blog van Josje Fens

Mijn droom voor Nederland

woensdag 17 april 2013
Blog van Josje Fens

Ter ere van onze nieuwe koning worden er dromen verzameld in Nederland. Iedere burger heeft de kans om zijn of haar droom of wens voor een mooier Nederland te delen. Persoonlijk kan ik nergens zo heerlijk wegdromen als op de Wadden. Al uitwaaiend op het strand of zonnend in een duinpan maak ik altijd de beste plannen. De Wadden verdienen dus een plek in het dromenboek van Nederland. Maar waar droom ik dan van? Van uitgestrekte zeegrasvelden, poeltjes krioelend van jonge vis, prachtige excursies langs bijzondere plekken, planten en dieren, bruinvissen die vrolijk in de rondte springen, en van de mensen die daar weer van genieten. Daarom heb ik een droom van een wadlooptocht beschreven.Gedeeltelijk al waar, gedeeltelijk nog toekomstmuziek. Maar het wad beschermen kunnen we alleen met steun van vele anderen. Ik hoop dus dat mijn droom inspirerend genoeg is om bij een van de vijftig ‘beste’ dromen te horen. Deze vijftig dromen die als leukste, ontroerendst, bijzonderst, uit de bus komen worden namelijk verenigd in boekvorm en als tentoonstelling. Het boek moet beschikbaar komen voor iedere inwoner van het koninkrijk. Een breder bereik voor mijn droom had ik niet durven dromen!

 


Uiteindelijk beslist een jury welke vijftig dromen het boek halen, maar de jury is beïnvloedbaar. Tot 30 april kun je je steun betuigen aan de dromen, als je heel enthousiast bent zelfs elke dag opnieuw! De steunbetuigingen tellen mee in het uiteindelijke oordeel van de jury. Droom daarom met mij mee en log in op: https://deeljouwdroom.nl/participants/14105 en steun mijn droom!

 

Mocht je zelf een heel andere waddendroom hebben dan kun je die natuurlijk ook toevoegen. Laat het mij weten via Twitter (@josjefens) of via de Waddenvereniging facebook pagina. Ik ben benieuwd waar andere waddenliefhebbers van dromen!