Dag van het Wad 2023

Ontbijt op de dijk

Hoera! De Waddenzee is jarig en dat vieren we met een heerlijk Waddenontbijt op de dijk. Tijdens de maaltijd is het genieten van het mooiste uitzicht van Nederland: de kwelder in bloei en Werelderfgoed Waddenzee binnen handbereik. 

 

Al 13 jaar Werelderfgoed!

Dertien jaar geleden werd de Waddenzee uitgeroepen tot Werelderfgoed. Elk jaar wordt dat op de laatste dag van juni gevierd tijdens de Dag van het Wad. De UNESCO-status is een erkenning voor het gebied. Het waddengebied wordt gezien als ‘onvervangbaar en uniek voor de wereld’. Zo bijzonder, dat het behouden moet blijven voor de toekomst. UNESCO is de organisatie voor onderwijs, cultuur en wetenschap van de Verenigde Naties (VN).

 

Proef de Wadden

Na het ontbijt kun je met onze speciale Werelderfgoedgids meewandelen over de kwelder. We staan stil bij hoe bijzonder dit gebied is, laten je kennismaken met de Waddenzee en brengen de kwetsbaarheid onder de aandacht. Bovenal vieren we de schoonheid van de Wadden, waarmee dit gebied als énige natuurgebied in Nederland de bijzondere status van Werelderfgoed heeft gekregen en bovendien is uitgeroepen tot Mooiste natuurgebied van Nederland.

 

Genietwad lezersvoordeel

In het magazine WADDEN van juni 2023 vindt je in de rubriek Genietwad het voordeel voor lezers van het magazine. Wil je het magazine ook ontvangen? Schrijf je dan hier in.

 

Ja, ik wil mee!