Tussen Slik & Zand 

Op zaterdag 22 oktober 2022 is op Ameland de 10e editie van het wandelevenement Tussen Slik en Zand. Kom wandelen tussen Wad en Noordzee met het unieke gebied als inspiratiebron en aandacht voor de bijzondere natuur- en cultuurwaarden op en om het eiland. Het evenement wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Waddenvereniging, Staatsbosbeheer en het Natuurcentrum Ameland.

 

Je kan kiezen uit afwisselende routes van 11, 18 en 25 km en dit jaar de jubileum wandeling van 35 km 'Om de vuurtoren'. De routes voeren over paden en trails die u via het Wad, de bossen, het duingebied, de kwelders en natuurlijk het strand laten finishen in het sfeervolle centrum van Nes. De organisatie heeft elk jaar nieuwe routes door de prachtige natuur van het eiland om zo de wandelaars te blijven verrassen.

 

Erfgoedbakens

Op de routes wordt ingezoomd op zogenaamde erfgoedbakens. Deze bakens met informatie en uitleg over de bijzondere natuur- en cultuurwaarden die de wandelaars onderweg tegenkomen staan beschreven in het fraaie routeboekje dat de deelnemers bij de start krijgen uitgereikt. Ervaar als wandelaar tijdens deze dag de verbinding met het werelderfgoed. Beleef en geniet van dit, in de wereld, unieke gebied. Niet voor niets uitgeroepen door de UNESCO tot werelderfgoed. 

 

Programma

Het evenement biedt een totaalprogramma met naast de wandeltocht, een informatief avondprogramma in het Natuurcentrum aan de vooravond van de wandeltocht, een wandelexpo bij start en finish en een festival met straatmuzikanten in het centrum van Nes. Aan de vooravond van het wandelevenement, op vrijdag, is er een gezellig avondprogramma in de ruimte van het Aquarium in het Natuurcentrum aan de Strandweg.

 

 

Wil je de volgende keer ook mee? 

Meld je dan aan voor WADDEN nieuws en we houden je op de hoogte!