Wadden voor de jeugd

Wil je veel meer weten van de dieren die op de Wadden leven? Zoek je informatie voor een spreekbeurt? Of wil je een keer met vrienden en/of familie het wad op? Dan zit je hier goed. Want het waddengebied ontdek je natuurlijk met de Waddenvereniging.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

WADDEN excursie-kit
Vers van de pers! De nieuwe WADDEN excursie-kit. Boordevol leuke informatie, proefjes en weetjes in de Wadgids voor kids. Maar ook onderzoeken die je zelf kunt uitvoeren met een krabbenvangset en loepje. En een poster om aan je muur te hangen!
Leuke opdrachten
Wil je alles lezen en leren over vissen, vogels, schelpdieren, holtedieren, kreeftachtigen, wieren, wormen en eikapels? Weet jij wat er allemaal in de Waddenzee leeft? Of wil je zelfs bioloog worden? Gaaf!
Op ontdekking

De natuur is één grote buitenspeelplaats. Vol met spannende verhalen en ontdekkingen. Bovendien maak je buiten sneller vriendjes dan thuis op de bank. Dus trek je schoenen maar aan want het is tijd om naar het waddengebied te gaan.

Kleurplaat
Niet alleen buiten, ook binnen kun je met natuur spelen. Geef de natuur je eigen kleur met deze mooie kleurplaat van de Waddenzee. Herken je alle dieren van de Wadden en geef je ze de juiste kleur? Stuur hem naar ons op en je wint een leuke prijs!
Ben jij WIJS?

Heb jij al een Wijs met de Waddenzee T-shirt of sweater? De 'Wijs met de Waddenzee' kleding is 100% plasticvrij. Lekker stoer, warm en duurzaam. Laat de hele wereld zien hoe WIJS je bent en deel je foto met ons via #wijsmetdewaddenzee.

Spreekbeurtpakket

Spannend, een spreekbeurt houden en veel werk ook. Waar ga je over vertellen en wat kun je laten zien? Nou, ideeën en plaatjes genoeg in het spreekbeurtpakket van de Waddenvereniging. Je kunt de verschillende hoofdstukken downloaden en afdrukken. Succes!