Wadden voor de jeugd

Wil je veel meer weten van de dieren die op de Wadden leven? Zoek je informatie voor een spreekbeurt? Of wil je een keer met vrienden en/of familie het wad op? Dan zit je hier goed. Want het waddengebied ontdek je natuurlijk met de Waddenvereniging. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!
Leuke opdrachten
Wil je alles lezen en leren over vissen, vogels, schelpdieren, holtedieren, kreeftachtigen, wieren, wormen en eikapels? Weet jij wat er allemaal in de Waddenzee leeft? Of wil je zelfs bioloog worden? Gaaf!
Wadgids voor kids
Vers van de pers! De Wadgids voor Kids staat boordevol proefjes, opdrachten en puzzels die te maken hebben met het waddengebied. Na het doen van alle opdrachten ben je een echte Waddenonderzoeker geworden. Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Op ontdekking

De natuur is één grote buitenspeelplaats. Vol met spannende verhalen en ontdekkingen. Bovendien maak je buiten sneller vriendjes dan thuis op de bank. Dus trek je schoenen maar aan want het is tijd om naar het waddengebied te gaan.

Kleurplaat
Niet alleen buiten, ook binnen kun je met natuur spelen. Geef de natuur je eigen kleur met deze mooie kleurplaat van de Waddenzee. Herken je alle dieren van de Wadden en geef je ze de juiste kleur? Stuur hem naar ons op en je wint een leuke prijs!
Ben jij WIJS?

Heb jij al een Wijs met de Waddenzee T-shirt of sweater? De 'Wijs met de Waddenzee' kleding is 100% plasticvrij. Lekker stoer, warm en duurzaam. Laat de hele wereld zien hoe WIJS je bent en deel je foto met ons via #wijsmetdewaddenzee.

Spreekbeurtpakket

Spannend, een spreekbeurt houden en veel werk ook. Waar ga je over vertellen en wat kun je laten zien? Nou, ideeën en plaatjes genoeg in het spreekbeurtpakket van de Waddenvereniging. Je kunt de verschillende hoofdstukken downloaden en afdrukken. Succes!