Wadgids voor Kids!

Op excursie met de WEX

Ontdek het wad en word verliefd. Tijdens de zomervakantie geven onze enthousiaste en getrainde WEX vrijwilligers bijna dagelijks Wadden excursies op Texel en Terschelling. In verband met het Coronavirus zijn helaas de WEX excursies voor het seizoen 2020 afgelast. Wij verwelkomen iedereen graag in 2021 om het unieke Waddengebied samen met ons te beleven.

 

Wadexcursie op Texel en Terschelling

Ooit op de bodem van de Waddenzee gelopen? Twee keer per dag valt de wadbodem droog en heb jij de kans om er te lopen. Ga met één van de gidsen van de Waddenvereniging mee op wadexcursie en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied! We maken een wandeling over het wad en stoppen op verschillende plekken waar de gids uitleg geeft over het wad, het getij en andere bijzonderheden. Ga je mee op ontdekkingsreis? 

 

Sleepnetexcursie op Texel en Terschelling

Ontdek wat er leeft aan de rand van het Noordzeestrand en ga met een gids van de Waddenvereniging mee op sleepnetexcursie! Iedereen kan vanaf het strand helpen met het voorttrekken van het net. Na 50 meter slepen, trekken we het net op het strand. Heremietkreeftjes, allerlei soorten visjes, garnalen, kwallen en krabben; het is altijd weer een verrassing wat er wordt gevangen! De gids benoemt alle dieren en vertelt hoe ze leven. Een leerzame excursie voor jong en oud.

 

Kinderstranddag op Texel en Terschelling

Ga je met ons mee op zoek naar de schatten van het strand? Afhankelijk van het weer en het getij gaan we jutten of zetten we een sleepnet uit. Verder is er genoeg tijd voor spelletjes en spannende verhalen! De kinderstranddag is een activiteit die drie uur duurt en is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Op vrijdag in juli en augustus, wisselende aanvangstijden.

 

Jachthavenexcursie op Terschelling

Kom met je buik op de steiger liggen om te zien welke dieren er aan de steiger en trossen groeien. Anemoontjes, zakpijpen en andere holtedieren, het zal je verbazen hoeveel leven er in de haven is! De gids zal helpen zoeken en vertellen over hoe deze bijzondere dieren leven.

 

Flang in de Pan op Terschelling

Gidsen van de Waddenvereniging en eilander Flang nemen je mee op een culinaire ontdekkingstocht. De wadgids kan je alles vertellen over de bijzondere dieren en planten in de Waddenzee. Eilander en kok Flang weet van alles een smakelijk hapje te maken. Na een wandeling van 2 uur, proeven we op de dijk zelf geplukte oesters en zeewiertapenade onder het genot van een drankje. 

 Informatie en boeken:

Terschelling 

We bieden op Terschelling verschillende activiteiten aan. Daarom verblijven de wadgidsen van de Waddenvereniging tijdens de zomervakantie op camping Nieuw Formerum. Kom gerust langs voor meer informatie, het bekijken van gave strandvondsten en boek jouw  waddenexcursie bij de wadgidsen van de Waddenvereniging.
Je kunt ook online boeken of bij de VVV Terschelling naar binnen lopen.
 

Texel

We bieden op Texel verschillende activiteiten aan. Daarom verblijven de wadgidsen van de Waddenvereniging tijdens de zomervakantie op Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp. Kom gezellig langs voor meer informatie, het bekijken van gave strandvondsten en boek jouw waddenexcursie bij de wadgidsen van de Waddenvereniging.
Je kunt ook 
online boeken of bij Ecomare naar binnen lopen.

Kosten:

  • Wadexcursie >> € 12,50 voor volwassenen en € 8,- voor kinderen tot 10 jaar.

  • Sleepnetexcursie >> € 8,- per persoon (t/m 3 jaar = gratis).

  • Kinderstranddag (kinderen van 5 t/m 10 jaar) >> € 10,- per persoon.

  • Flang in de pan Terschelling >> € 24,50 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen tot 10 jaar.

 

Tips!

  • Wil jij een eduquarium in jouw klas? Vanaf 2021 kan het. Geef jouw school alvast op voor het zeeforel schoolproject van Vissen voor Verbinding. Steek de koppen bij elkaar en meld je nu aan.

  • Koop hem voor jezelf of geef hem als cadeautje aan een vriend of vriendin. De nieuwe en supergave WADDEN excursie-kit.

  • Volg ons op Instagram en Facebook voor de leukste tips!