De Waddenzee is van iedereen en met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat het goed gaat met het enige natuurlijke Werelderfgoed van Nederland. We houden allemaal van de Waddenzee maar ondanks dat gaat het niet goed met het waddengebied.

De overheid erkent dat de natuurkwaliteit van de Wadden niet is verbeterd in de afgelopen jaren. Daar moet wat aan gebeuren! Het is tijd voor actie! Het kan en moet beter. Ondernemers, bewoners, studenten, waddenliefhebbers van Nederland: doe mee en deel jouw idee voor een betere Waddenzee.  

Deze actie is gesloten. Dit waren de finalisten , op 25 juni 2016 werden de winaars bekend gemaakt! Benieuwd welk idee de Wadden Award 2016 heeft gewonnen? Dat lees je hier >>

 

Stem op een idee > Alle ideeën van de deelnemers aan deze wedstrijden zijn te zien op het prikbord. Daar kun je inspiratie opdoen en stemmen op idee├źn.
Doe mee met een idee > Hier kun je zelf een idee inbrengen. Het winnende idee krijgt de wind mee. De Waddenvereniging zet zich in om het te verwezenlijken. Alle deelnemers krijgen een kortingsbon voor een mooie excursie naar keuze. Hier lees je hoe de actie werkt
Spetterende finaledag > Tien door het publiek gekozen ideeën worden gepitcht op een leuke verkiezingsdag in Leeuwarden. Meld je hier aan voor het evenement.
Meer weten over de achtergrond > Het beheer van de Waddenzee is verzand in goede en slechte ideeën en een opeenhoping van bestuursorganen. Dat kan beter! Nee, het moét beter.


Wie zitten er in de jury >
Actievoorwaarden >