Succesvol project met een jaar verlengd

Het door het Waddenfonds gesteunde project Ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed wordt met een jaar verlengd! In 2013 hebben de Waddenvereniging, Waddencentra, het Watersportverbond, de Vereniging voor Beroepschartervaart en de Stichting Jachthavens Waddeneilanden de handen ineen geslagen om samen een kwalitatief hoogstaand aanbod van trainingen en cursussen op te zetten, waarbij ambassadeurs van het Waddenzee Werelderfgoed worden opgeleid. En wie kunnen dat beter doen dan de schippers, watersporters en andere wadliefhebbers die regelmatig op het wad vertoeven?

Succesformule
De tweedaagse cursus ‘Wat is wad’ (basis en vervolg) is al door honderden mensen gevolgd. Niet alleen schippers doen mee, ook havenmeesters, vuurtorenwachters, kajakkers en natuurgidsen sluiten aan. De bijscholing voor varende wadliefhebbers over de kunst van het droogvallen zat elk jaar vol. Verder worden er op alle eilanden wekelijks in het hoogseizoen havenmarkten georganiseerd in de jachthavens. Op zonnige dagen lopen de bezoekersaantallen in de honderden.

Rob Leemans, bestuurslid van de wadvaarders en schipper van de ‘Blazer TX33’ heeft afgelopen voorjaar de tweedaagse cursus ‘Wat is wad’ gevolgd. ‘In één woord geweldig! Het plezier waarmee het gegeven wordt en de diversiteit van de onderwerpen maken het toegankelijk en zeer interessant. Zo ben ik meer te weten gekomen over de oorsprong van het waddengebied en was het verdiepend practicum erg leuk. Ik geef iedereen die ik tegenkom en iets met de wadden doet, de tip om deze cursus te volgen.’


Publicatiedatum: 19-10-2017