Met hart en verstand

De Waddenvereniging heeft ruim 35.000 leden, donateurs en vrijwilligers. Er zijn heel veel mensen en organisaties die zich ook nog op een andere manier voor ons inzetten. Bijvoorbeeld door geld in te zamelen met een sponsorloop. Of door een bedrag te storten bij een jubileum. Stuk voor stuk hartverwarmende acties die laten zien dat de liefde voor het waddengebied groot is. En dat we die liefde met elkaar delen.


Wil je ook iets doen?

We vinden het geweldig dat je een actie op touw wilt zetten! Ben je van plan iets te gaan doen? Mail dat dan naar community@waddenvereniging.nl. Dan kunnen we er misschien aandacht aan besteden in het WADDENmagazine, op onze website, in de nieuwsbrief of via onze social media kanalen. Heb je een bedrag bij elkaar gebracht? Maak dat dan over via dit formulier en vertel ons je verhaal! Als je daar prijs op stelt vermelden we je op deze pagina of in een van onze andere kanalen. 

 

Paal 15: € 1,- per verkocht boek

Op 17 november verscheen Paal 15, een verhalenbundel geschreven door 15 auteurs met 15 verhalen die zich afspelen op de Waddeneilanden. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Ruben Smit, ecoloog en maker van de inmiddels veel geroemde film ‘WAD! Overleven op de grens van water en land’. Zijn eerste reactie vooraf: ‘In de verhalenbundel Paal 15 komt de prachtige en rustgevende natuur van de Waddeneilanden goed tot uiting’.  De 15 auteurs van het boek kwamen tijdens een inspirerende schrijfweek op Ameland bij elkaar om onder leiding van Marelle Boersma een kort verhaal te schrijven met de Waddeneilanden als locatie. Het resultaat daarvan is deze bundel met vijftien gevarieerde verhalen vol spanning en avontuur, maar ook romantiek en ontroering. Na de eerste druk is er al €350,- opgehaald voor de Waddenvereniging!


Piepschuimpixel voor 0,01 per stuk

Caroline Penris verkoopt piepschuimpixels voor de Waddenvereniging. Hoe komt iemand op zo’n idee? Tijdens een wandeling langs de waddenkust vond Penris een stuk piepschuim van 16 cm, troep uit de containers van MSC Zoë. Zij vroeg zich af hoeveel bolletjes er in zo’n stuk piepschuim zitten en hoeveel bolletjes er nu in het milieu terecht komen. Ontelbare! ‘Dat betekent dus heel veel narigheid voor vogels, vissen, planten en voor onszelf. Die bolletjes komen uiteindelijk in ons voedsel terecht.’ aldus de betrokken fotograaf. In haar studio maakte ze een foto van dit stukje en telde het aantal pixels op de foto: 147.069. Ze kwam op het lumineuze idee deze pixels te verkopen voor 0,01 cent per pixel. Van de opbrengst gaat 75% gaat naar de Waddenvereniging. Je kunt ook meedoen en 0,01 cent per pixel doneren. Super idee toch! 

Caroline heeft met deze actie €418,21 opgehaald. 

 

Extra donaties na foute overboeking

Wij ontvingen van een trouw lid een bedrag van 3000 euro. Bij navraag door ons bleek dat dit bedrag per abuis was overgemaakt, dus stortten wij het geld meteen terug. Onze oplettendheid en persoonlijke benadering van onze achterban wordt opgemerkt door Pieter Hilhorst die er melding van maakt op Twitter. En dit levert weer tientallen reacties op met het verzoek te doneren. Ook weer een super actie.

 

Wat doen wij met uw donaties?

Wij gebruiken alle binnengekomen donaties voor het behouden en het beschermen van het waddengebied. Sommige mensen willen graag doneren aan specifieke werkzaamheden of projecten. Dat kan natuurlijk altijd! Maak dat goed duidelijk op het moment dat u uw donatie overmaakt. Dan kunnen wij het geld op de juiste manier besteden. U kunt alleen geld toewijzen aan al bestaande projecten of werkzaamheden. 

 

Wilt u op de hoogte blijven van het werk dat wij doen? Aboneer u dan op onze nieuwsbrief en/of volg ons via Facebook of Instagram.


Publicatiedatum: 24-01-2019