Ter nagedachtenis aan Jan Abrahamse

Cartograaf, wadloper, oprichter stichting Noorderbreedte en grondlegger van de Waddenvereniging, dat was Jan Abrahamse. In begin jaren ’60 was hij een van de eerste die serieus werk maakte van wadlooptochten.

Jan AbrahamseHij had speciale interesse in de geschiedenis van de Waddenzee en cultuurhistorie. Het is daarom ook niet vreemd dat hij een pionier was in leggen van relatie tussen natuurbeleving en kunst. Daarnaast staan er ook nog tal van publicaties op zijn naam.

Jan Abrahamse heeft onschatbaar veel betekend voor de Waddenvereniging. Naast dat hij een van de grondleggers was, was hij ook voor een langere periode bestuurslid. Ook was hij 20 jaar lang hoofdredacteur van het Waddenbulletin.

Afgelopen donderdag is ter nagedachtenis een sculptuur geplaatst op Schiermonnikoog. Het sculptuur heet ‘In Evenwicht’ van kunstenaar Arik Visser. Voorafgaand aan de onthulling deden genodigden wat Jan met alle liefde deed, wadlopen. Ze liepen van zandplaat Brakzand naar Schiermonnikoog.
Publicatiedatum: 23-10-2015