Gaswinning onder de Waddenzee moet stoppen. Wat kan ik doen?

Ja ja ja, korter douchen, minder vlees eten en vaker met de trein in plaats van de auto. We weten wel wat we als individu moeten doen. En we dóen het ook. Vind jij ook dat de regering aan zet is? We moeten nú de druk opvoeren richting het Tweede Kamerdebat op 15 september. Help je mee?

Teken de petitie en roep anderen op om dat ook te doen


Samen zijn we sterk! Dit is de makkelijkste en snelste manier om te laten weten dat je tegen gaswinning uit de Waddenzee bent.
TEKEN DE PETITIE HIER en deel 'm met zoveel mogelijk mensen.

En nog even in het kort: dit zijn 4 belangrijke redenen om tegen gaswinning uit de Waddenzee te zijn. 

 

Kom op 11 september naar de actie in Ternaard

We verzamelen om 15:30 uur in Ternaard bij de kruising Seepmawei/Hantumerwei. Daarna lopen we door naar de NAM-locatie waar veel partijen (waaronder wij) het woord zullen voeren. Meer info vind je hier!

Meld je aan voor de online informatieavond op 14 september

 

Op 14 september vindt van 19:00 tot 20:30 uur een online informatiebijeenkomst plaats (georganiseerd door het Ministerie van EZK) over de nieuwe voorgenomen gaswinning onder de Waddenzee bij Ternaard. Er worden presentaties gegeven en je kunt er via chat vragen stellen. Meerdere partijen hebben aangegeven bij de informatiebijeenkomst aanwezig te zijn. Ook jij kunt je aansluiten en je zorgen kenbaar maken! Hier lees je meer informatie en kun je je aanmelden.  (scroll naar beneden --> online informatiebijeenkomst)

 

Stuur Kamerleden een mail voorafgaand aan het debat over gaswinning op 15 september

 

Bijna alle politieke partijen zijn tegen gaswinning uit de Waddenzee. Alleen CDA en VVD moeten nog overtuigd worden. Stuur kamerleden Agnes Mulder (CDA) of Aukje de Vries (VVD) een mail waarin je hen vraagt het op te nemen voor de kwetsbare natuur van de Waddenzee. Of gebruik onderstaande tekst.

Op 15 september debatteert u in een Algemeen Overleg Mijnbouw met de Minister van EZK over ‘Gas en zoutwinning in de Waddenzee’. Dat debat wordt gehouden naar aanleiding van een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek over mijnbouw ‘met de hand aan de kraan’. De Minister heeft dat onderzoek laten uitvoeren na een motie uit de Tweede Kamer die daarom vroeg. De uitkomsten van die studie zijn nog niet  met de Kamer besproken. Dat is belangrijk omdat uit de studie verontrustend veel twijfel en onzekerheid naar voren komt over de relatie tussen mijnbouw en natuurbescherming in dit unieke en kwetsbare UNESCO Werelderfgoed.

Graag wil ik u vragen om tijdens of voorafgaand dit debat in de Tweede Kamer net als ik duidelijk te kiezen voor behoud en bescherming van de Waddenzee. Alleen de Tweede Kamer kan een Minister ter verantwoording roepen. Ik hoop van harte dat u dit als woordvoerder namens uw partij op 15 september mede namens mij wilt doen. En als een andere partij een motie indient die helpt om deze nieuwe gaswinning onder de Waddenzee nog te stoppen hoop ik dat u namens uw partij zo’n motie zult steunen. 


Stuur als burger een zienswijze in tegen de nieuwe gaswinningsplannen

Wij dienen als Waddenvereniging een zienswijze in, maar jij kunt dat als burger ook doen. Het ministerie is verplicht om alle individuele zienswijzen te behandelen. Dit is een wat ingewikkelder klusje dat wat langer duurt, maar geeft wel een duidelijk signaal en heeft juridische status. Via deze link lees je hoe je de zienswijze indient. (scroll naar beneden: Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?)

 

Heb je vragen of ideeën,  stuur ons een mail.

Bedankt voor je hulp!