Voor jonge onderzoekers (8+)

Jonge onderzoekers opgelet! In het Afsluitdijk Wadden Center kom je van alles te weten over de trekvissen en de Vismigratierivier. Met proefjes en verhalen kruip je als het ware in de huid van de trekvis. Je gaat ruiken, proeven, stempelen en puzzelen.
 

Er is iets unieks aan de hand bij Kornwerderzand: daar komt de Vismigratierivier! Een bijzondere plek voor trekvissen om van zout naar zoet water te trekken. En andersom. Sommige vissoorten hebben namelijk een enorme drang om te reizen. Het zit als het ware in hun bloed. Met hun neus weten vissen straks de weg om vanuit de Waddenzee naar het IJsselmeer te vinden. Maar ook naar de rivieren verderop, sommige trekvissen zwemmen wel door tot ver in Zwitserland! Vissen kunnen er alleen niet goed tegen om in één keer van zout naar zoet water te gaan. Maar daar wordt aan gedacht. Hoe? Dat ontdek je  met één van de proefjes die je kunt doen. Je leert ook nog allerlei andere interessante feitjes over vis en vismigratie.

 

Interesse?

Deze activiteit bieden we aan in samenwerking met It Fryske Gea. Samen zijn we gastheer van de Vismigratierivier. Kijk voor actuele data in de agenda van It Fryske Gea

 

Excursies op aanvraag

De wandelexcursies, zeilexcursies en lezingen in Kornwerderzand zijn ook voor zakelijke en particuliere groepen beschikbaar. Heb je bijzondere wensen? Het is mogelijk een programma op maat te maken voor een optimale natuurbeleving van Kornwerderzand! Neem contact op met de excursiecoördinator van het Afsluitdijk Wadden Center via sales@afsluitdijkwaddencenter.nl of 0515 – 23 82 22 (let op: reserveer minimaal 2 weken van te voren).