Scholenprogramma

Voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 in Súdwest Fryslân bieden we een scholenprogramma aan. Ben je als leerkracht op zoek naar een leerzame en actieve binnen- en buitenles les vol leuke opdrachten? Geef jouw school dan op voor dit scholenprogramma op een bijzondere locatie. We ontvangen de klassen in het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand met een interactief programma over vismigratie.

Binnen en buiten

Het programma bestaat uit een binnenprogramma (90 min.) en buitenprogramma (90 min.). We starten met een leuke presentatie over vis en vismigratie: Wat is dat eigenlijk, vismigratie? Waarom trekken dieren? Wat is de Afsluitdijk? En wat is het gevolg van de Afsluitdijk voor trekkende vissen? Na de pauze nemen de gidsen de leerlingen mee naar buiten om bij de waterkant te kijken wat daar allemaal te beleven is.


Doe-activiteiten

– Water: zoet en zout, proef als een vis
– Vissen van de Vismigratierivier en vissen herkennen
– Leefomgeving, voedsel en de natuurlijke vijanden
– Reizen tussen zout en zoet, levenscyclus en obstakels


Buitenles

– Onder en boven water bekijken; steigerleven kijken
– Zoet-zout waterproefjes
– Vogels spotten
– Het vismigratiespel


Informatie

Groep: 7 en 8
Locatie: Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP, Kornwerderzand
Periode: april, mei, juni, september en oktober

 

Interesse?

Neem voor vragen en reserveringen contact op met Groen Doen, NME-netwerk Zuidwest Friesland. Voor overige schoolklassen brengen wij graag een offerte op maat uit voor schoolreisjes. Neem contact op met de excursiecoördinator van het Afsluitdijk Wadden Center via sales@afsluitdijkwaddencenter.nl of 0515 – 23 82 22.