Zoutwinning waddengebied

De Rijksoverheid staat zoutwinning toe onder het Werelderfgoed Waddenzee. Alleen bij de rechter kan boren in dit wereldwijd unieke natuurgebied nog worden voorkomen. Wij laten het er niet bij zitten. Jij toch ook niet?

 

Zoutwinning zorgt voor bodemdaling, brengt zo het leven in gevaar van voedsel zoekende wadvogels en kan kustafslag van de Waddeneilanden veroorzaken. Er zijn voldoende alternatieven voor het winnen van zout. In de Duitse Waddenzee wordt nota bene zout geloosd als afvalproduct. Het waddengebied is té belangrijk om op het spel te zetten.

 

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor een maandelijkse update via WADDEN nieuws of volg ons op Twitter.

 

Steun ons werk!

De zorgen die wij delen zijn complex en niet eenvoudig op te lossen. Natuurlijk kun je zelf helpen door bewust te reizen, korter douchen en/of minder vlees eten. Als ook het gebied niet te vervuilen, rekening te houden met de natuur tijdens het recreëren en zo min mogelijk bij te dragen aan de opwarming van de aarde. Maar we kunnen pas écht een verschil maken door ons te verenigen als grootste groep wadliefhebbers van Nederland. Zo kunnen we (politieke) druk uitoefenen en projecten realiseren die de natuur te beschermen en verbeteren. Steun ons werk. Alvast bedankt.

 

Donatie   Lid worden