Wadden reisverhalen

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed en uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Waarom dat zo is beleef je tijdens een bezoek aan de Wadden. Op deze pagina delen we de mooiste reisverhalen met je. Heb jij ook zo'n mooi verhaal? Stuur een mail en wie weet staat jouw verhaal hier binnenkort tussen!

Ben je geïnspireerd en wil je zélf de Wadden bezoeken? Helaas biedt de Waddenvereniging in 2020 vanwege Corona slechts beperkt activiteiten en excursies aan. Blijf op de hoogte via WADDEN nieuws of volg ons op Facebook en Instagram.

Milieujutten

Iedereen kan meehelpen het strand en de duinen afvalvrij te maken om je te realiseren welke troep in de natuur terecht komt. Onze collega Minke ging in februari mee naar Terschelling.

Tim Knol

Tim Knol is singer-songwriter en amateurfotograaf. Sinds ik ben gaan afvallen en bewegen heb ik pas oog voor de natuur. Vraag me niet te kiezen, dat is te moeilijk: Texel, Terschelling, Vlieland… ze zijn me even lief.

Helga van Leur

Helga van Leur is meteoroloog en ambassadeur voor klimaat, duurzaamheid en gedrag. Het meeste weer komt uit het westen en dat komt ook over de Wadden heen. Of je aan de Noordzeekant of aan de wadkant bent op de eilanden: dat is een wereld van verschil.

Frits Wester
Frits Wester is journalist en zeiler. ‘Ik ken alle geultjes als mijn broekzak en toch verandert het altijd weer. Zonder twijfel is de mooiste plek voor mij de haven van Terschelling, als ik in het dekhuis van mijn schip zit, een Noordkaper 43, en over de haven kijk'.
Ellen ten Damme

Ellen ten Damme is zangeres. Álle eilanden zijn mij lief. Zo gauw ik op de boot zit, heb ik een vakantiegevoel. Ik ben opgegroeid om en nabij Groningen en vakanties in mijn jeugd gingen altijd recht naar boven: naar Schiermonnikoog. Daar heb ik in de strandkar gezeten en leren fietsen op schelpenpaadjes.

Vuurtorenfietstocht
Eeke Haanstra werkt als mariene ecoloog bij de Waddenvereniging en fietst in 24 uur van Ternaard naar Den Haag. De eerste Vuurtorenfietstocht om Shell het licht te laten zien.
Swimway
Wouter van der Heij werkt als zeebioloog bij de Waddenvereniging en ging in september 2020 een week mee op onderzoek voor het project Swimway Waddenzee.
Dwaalfilm
Filmmaker Monique Moors van Dwaalfilm en mariene bioloog Chrisje van Ek van de Waddenvereniging doen verslag van hun film- en wadavonturen op Texel.
Waddenrace

Medewerker Marianne Wildenberg en ledenraadslid Astrid van de Weijenberg zeilden mee met de Waddenrace: een wedstrijd voor traditionele zeilschepen op het westelijke wad.

Rottum Express

Vijf dagen en nachten zeilen, droogvallen én een bezoek aan het onbewoonde eiland Rottumeroog. Wadgidsen Chris en Chrisje hielden een logboek bij.