Smaak van de Wadden

 

Het waddengebied is als een wegrestaurant voor miljoenen trekvogels. Het heeft ook veel te bieden voor mensen die van lekker én verantwoord eten houden. Producten uit zee en van het land, die met aandacht voor de natuur worden geoogst. Eerlijk en dichtbij. Pure ingrediënten die door de zilte lucht en grond extra smaak hebben gekregen. Kom culinair genieten.
Ontdek de Smaak van de Wadden!

Oergraan

Geoogst aan de waddenkust in Kloosterburen, gemalen in Feerwerd en vervolgens gemengd met desem, zout, honing, olijfolie en water in Leens. Het speltbrood van bakker Peters legt minder dan 25 kilometer af.

Flang in de pan
Koken voor het eilandgevoel. Van zilte suikerspin tot zee-eik. Voor kookkunstenaar Flang Cupido, die op Terschelling woont, is de grens tussen land en zee een onuitputtelijke bron van zilte smaken.
Schapenkaas
Kaas maken op gevoel. Rijk grasland levert smakelijke schapenkaas. Gerben en Jolanda Bakker zoeken altijd naar de beste balans tussen wat goed is voor de schapen, de vogels en hun producten.
Aalbessen
Goud van de Wadden. Bij alle boerderijen op de Groninger en Friese Wadden stonden vroeger rode, zwarte en witte aalbessenstruiken. Daar werden jams en sappen van gemaakt.