Blue LOOP DNA 

Jaarlijks worden er enorme hoeveelheden kleding weggegooid. Alleen al in Europa belanden jaarlijks 640 miljoen spijkerbroeken op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven. Zonde en slecht voor de natuur. Blue LOOP Originals toont aan dat recycling hoogwaardige nieuwe producten kan opleveren.

 

Kledingindustrie moet anders

Er is maar één industrie vervuilender dan de kledingindustrie en dat is de olie-industrie. Gemiddeld kost het maken van een spijkerbroek 8000 liter water (8000 liter!). Dat moet anders kunnen bedachten de oprichters van Blue LOOP Originals in 2013. En dat lukte ook.

 

Oude spijkerbroek, nieuwe grondstof

Jeans zijn gemaakt van katoen en daarmee uitermate waardevol als ruwe grondstof. Ontrafelmachines brengen elke spijkerbroek terug tot kluwen lichtblauwe jeansvezels. Deze vezels vormen de basis van het zogenoemde BlueLOOP DNA.

 

Hoogwaardig tweede leven

De garens waar de Blue LOOP kleding van gemaakt worden bestaan voor 82% uit gerecyclede vezels. Zo krijgen versleten spijkerbroeken een hoogwaardig tweede leven. Dat is niet het enige:

 

  • Er wordt minder textielafval verbrand en meer kleding gerecycled
  • Alle kleding wordt om de hoek en in de EU gemaakt voor zo min mogelijk kilometers tussen de producenten. Zo marginaliseert Blue LOOP de CO2 uitstoot
  • Door het recyclen van garens worden honderdduizenden liters water bespaard
  • Blue LOOP werkt alleen met natuurlijke materialen en gaan voor 100% plasticvrij

De kledinglijn van Blue LOOP Originals is 10x schoner dan welk ander soort textiel of kledingstuk! Dat is goed voor de natuur en daarmee ook voor het meest toonaangevende natuurgebied van Nederland: de Wadden.

 

 Ga naar de Wijs met de Waddenzee winkel  

 

Meer lezen:

>> Samenwerking Blue LOOP Originals en Waddenvereniging

>> Een interview met oprichter Ron van der Wiel
>> Deze winkels zijn WIJS