Trekvis door de Afsluitdijk


De Waddenvereniging ontving in 2013 een cheque van twee miljoen euro als bijdrage in de realisatie van de plannen voor een doorgang voor vissen door de Afsluitdijk. De plannen werden ontwikkeld in samenwerking met meerdere partners. Inmiddels hebben ook overheden het plan omarmd en is het zeker dat deze vismigratierivier er komt. Lees hier meer over het project.

Nederlandse natuur in beeld
Met andere organisaties profiteert de Waddenvereniging van een project dat in 2010 met geld van de Nationale Postcode Loterij werd opgezet: gespecialiseerde natuurfilmers trekken er op uit om soorten en landschappen op video in beeld te brengen. Het materiaal kan op allerlei manieren ingezet worden door de organisaties. Kijk op deze website voor de natuurbeelden.

 

Nationale Postcode Loterij

Sinds 1997 is de Waddenvereniging een van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij, Nederlands grootste goededoelenloterij. Vijftig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over meer dan honderd goede doelen, die zich inzetten voor mensenrechten, natuur & milieu, ontwikkelingssamenwerking en sociale cohesie in Nederland.

 

In 2017 ontvangt de Waddenvereniging van de Nationale Postcode Loterij een financiële bijdrage van € 500.000. Dankzij deze bijdrage kunnen wij nog meer voor de Waddenzee betekenen. Zodat ook toekomstige generaties van het wad kunnen blijven genieten. Kijk voor meer informatie op onze pagina op hun website.
 

De Nationale Postcode Loterij maakte in februari bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro doneert. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,8 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. 
 

Zelf meedoen?

Als u meespeelt met de Nationale Postcode Loterij steunt u ons werk én dat van andere goede doelen. Uw geld is dus goed besteed en u maakt elke maand kans op een prijs.

Interesse? 0900 - 300 1500 (10 cent pm, bereikbaar van 09.00 - 21.00 ma t/m vr) of ga naar www.postcodeloterij.nl

De Nationale Postcode Loterij is ook te bereiken via verschillende social media.