Wie Wad WEX

De Waddenvereniging zet zich al meer dan 50 jaar in voor de rust, ruimte en ruige natuur van dit bijzondere werelderfgoed. Dit doen we onder andere door bezoekers en bewoners kennis te laten maken met de unieke waarden van het waddengebied. Elk jaar nemen vrijwilligers van de werkgroep WEX duizenden bezoekers mee het wad op. Maar wie zijn ze en waarom is het zo leuk om WEX-ie te zijn?

Aline
Ik ben Aline en voor mij begon het allemaal op de middelbare school. Met het vak biologie gingen mijn favoriete leraren in de 5e klas naar Texel.
Donné
Ik ben Donné, 24 jaar en ondertussen alweer voor het 4e jaar wadgids bij de Waddenvereniging. Ik ben hierbij gekomen door mijn interesse voor mariene biologie en twee vrienden.
Ruth

Ik ben Ruth en ik kom uit Duitsland. Omdat ik altijd al een voorliefde heb gehad voor Nederland en de Waddenzee, was de WEX vacature op het mededelingenbord van mijn universiteit perfect voor mij!

Robin
Als marine biologe ben ik via studiegroepen vorig jaar als vrijwilliger bij de Waddenvereniging terecht gekomen. Ik ben altijd al dol geweest op alles wat met de zee te maken heeft!
Loes
Toen ik mij een paar jaar geleden aanmeldde om wadgids te worden, deed ik dat vooral omdat ik bijna nooit op de wadden was geweest. Ik vond het jammer dat ik zo weinig wist.
.........
Volg ons op Facebook en/of Instagram voor het verhaal van WEX wadgids Ingmar op 15 maart.