Wie Wad WEX.... Aline!  

 

Ik ben Aline en voor mij begon het allemaal op de middelbare school. Met het vak biologie gingen mijn favoriete leraren in de 5e klas naar Texel. Hier verbleven we op een camping en gingen we een week lang overal vogels kijken, leren over biologie en het eiland, en natuurlijk de toerist uithangen per fiets; ik voelde de vrijheid en proefde de schoonheid van de Wadden. Ondanks dat het een schooltrip was, was dit voor mij een grote vakantie. Toen ik eenmaal startte op de universiteit met mijn studie Bos- en Natuurbeheer en daar een poster zag hangen voor WAD gids was ik meteen verkocht. DIT was iets voor mij! 

 

Thuiskomen met vrienden

Nu kon ik de 'leraar' uithangen en in de schoenen staan van mijn leraren biologie op de middelbare school. Ik wilde dolgraag mijn enthousiasme delen met meer mensen. Mijn familie heeft inmiddels al aardig wat tripjes naar Texel erop zitten dankzij mij. Mijn enthousiasme is overgenomen en ook zij zijn fan. Ik hoop dat ik door Wadgids te zijn bij de WEX meer mensen de schoonheid van de Wadden kan laten zien, proeven en ruiken.  

 

Ik vind de WEX fantastisch, het is een grote warme vriendengroep waarbij iedereen welkom is. Soms zien we elkaar voor een lange tijd niet, maar voelt het als thuis komen wanneer we elkaar weer zien of spreken op een van onze geweldige weekenden waarbij we van alles leren over de Wadden en over excursies geven. De gids weken op de eilanden zijn altijd mijn zomervakantie. Ik gids liever toeristen rond op onze prachtige Waddeneilanden in plaats van dagen op het strand liggen in Spanje. Geef mij maar slik, campings en de gezelligheid met een groep, soms een beetje gekke,  studenten / biologen / afgestudeerden en ik ben niet meer van de camping af te krijgen. 

 

Delen van enthousiasme en kennis

Ik vind het fantastisch om lid te zijn van de WEX en ik heb zoveel nieuwe vrienden en mensen ontmoet. Bovendien heb ik ook veel geleerd op educatief vlak over het geven van excursies en spreken voor groepen, maar natuurlijk ben ik het meest trots op het kunnen delen van mijn enthousiasme en kennis over het Wad met andere mensen. Ik ben op dit moment dan wel voor mijn studie op de Noordpool, maar kom deze zomer zeker terug naar Nederland zodat ik mijn zomervakantie weer kan doorbrengen met de WEX op de Waddeneilanden, dat wil ik niet missen!

 

Foto: Paul Verhoeff