Wie Wad WEX... Loes!

 

Toen ik mij een paar jaar geleden aanmeldde om wadgids te worden, deed ik dat vooral omdat ik bijna nooit op de wadden was geweest. Ik vond het jammer dat ik zo weinig wist over het gebied en wilde meer leren en weten. En hoe leuk is het om de opgedane kennis te mogen delen met andere mensen en lekker veel buiten te zijn op zo’n bijzondere plek.

 

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en kan ik veel vertellen over het wad. Nog steeds leer ik elk jaar tijdens scholingen en van de andere wadgidsen. Maar bovenal heb ik ervaren hoe mooi en bijzonder het wad écht is. Je moet het zien en voelen, dat kun je niet in woorden vatten. Het allermooist vind ik wanneer het tij goed valt, om 's morgens vroeg de zon te zien opkomen. En dan samen in stille verwondering kijken naar het spel van licht en (met nog meer geluk) een groep foeragerende lepelaars in de verte. Zulke momenten zijn echt een cadeautje.

 

Toch heb ik een belangrijk deel van wadgids zijn nog niet genoemd: namelijk de fantastische groep enthousiaste mensen waar je deel van uit maakt. Het is bijzonder hoe warm en open deze groep is, hoe welkom je bent. We lachten ontzettend veel, zowel tijdens scholingen als tijdens het zomerseizoen. Ik kijk er altijd erg naar uit om iedereen van deze bonusfamilie weer te zien en samen idiote avonturen te beleven op de eilanden. Eigenlijk word ik elk jaar meer enthousiast! 

 
Foto: Paul Verhoeff