Wie Wad WEX... Ruth!

 

Ik ben Ruth en ik kom uit Duitsland. Omdat ik altijd al een voorliefde heb gehad voor Nederland en de Waddenzee, was de aankondiging op het mededelingenbord van mijn universiteit om lid te worden van de WEX perfect voor mij.

 

Warme ontvangst

Na het eerste scholingsweekend op Texel was ik meteen enthousiast omdat iedereen deel kon uitmaken van deze grote gemeenschap en dat je er warm ontvangen werd. Hoe verschillend we ook zijn, we zijn allemaal verbonden door de behoefte om de prachtige Waddenzee voor iedereen toegankelijk te maken. Ik denk dat het belangrijk is om de Waddenzee te bewonderen, omdat je alleen datgene kunt beschermen wat je kent.

 

Slikkerig

Het is zo leuk om te zien hoe gasten meer en meer enthousiast worden tijdens de wadwandeling, want in het begin vinden ze lopen in het slik een vreemd gevoel, maar uiteindelijk raken ze alle dieren aan en willen er iets over weten. Ik ben zo trots om een aantal weken in de zomervakantie met deze geweldige groep gidsen de gasten mee te nemen voor een unieke ervaring op het wad. 

 
Foto: Paul Verhoeff