Wadden thuis en onderweg

Op deze pagina delen we met jou de beste apps, meest wetenswaardige podcasts en virtuele bezoekjes aan het waddengebied. Dus wi-fi aan en gaan! Sommige tips hieronder zijn vooral handig om te gebruiken tijdens een bezoek aan de Wadden. Ga je naar buiten? Doe dat dan wel verstandig:

  • Vermijd drukke plekken.
  • Houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Blijf thuis als je al griepverschijnselen hebt.

Check de website van het RIVM voor het laatste nieuws en richtlijnen. De maatregelen rondom corona kunnen dagelijks veranderen.

Films
De Waddenzee is uniek doordat het voortdurend verandert. En hoe kunnen we dat beter vastleggen dan op film. Bekijk films, timelapses en droom even weg in de wereld van Waddenzee Werelderfgoed.
Podcasts

Hoe klinkt een eiland? In een podcast van het radioprogramma BinnensteBuiten neemt boswachter Marieke Schatteleijn je mee naar het grootste waddeneiland van Nederland: Texel. Luister naar het geluid van het eiland. Ultiem rustgevende radio.

Apps
Ken jij de gratis app Wadvogels al? Hiermee kun je heel gemakkelijk de vogels in het waddengebied herkennen en krijg je ook nog tips waar je ze het beste kunt spotten. De app is geschikt voor je smartphone én tablet.
Streetviews

Wil jij ook zo graag naar buiten, maar zit je nu aan huis gekluisterd? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt 19 bijzondere natuurgebieden virtueel bezoeken via Google Street View. Vanuit je luie stoel of vanaf de bank kun je met 360-graden beelden deze mooie plekken verkennen.