Wadden foodroutes

Op deze pagina deelt de Waddenvereniging tips voor routes en mooie plekken. Liever genieten van de Wadden vanuit je luie stoel? Bekijk dat hier onze tips voor podcasts, apps en websites over het waddengebied.

Van haver tot gort

De gewassen moeten de grond nog uitkomen, maar ook vroeg in het voorjaar valt er al genoeg te proeven van Groninger grond. De fietsroute Van haver tot gort voert door open landschappen en langs knusse culinaire adresjes.

Wandelen Wieringen
Vanuit het grootste dorp van Wieringen, loopt een mooie route langs de Waddendijk, met uitzicht op weidevogelgebied de Broekerpolder en het kraaiengat. Behalve over dijken voert de route over boerenlandpad en door het akkerland.
Ternaard - Lauwersoog

Van mogelijke boorlocatie naar het gebied van de vooruitgang: het lauwersmeergebied. Deze wandeling leidt je langs een uitgestrekt gebied en de imposante R.J. Cleverinssluizen, waar nu hard gewerkt wordt aan het bevorderen van vismigratie.

Friesland Buitendijks

Deze route van Visit Wadden voert je over de rechte paden door het typische Bildtse landschap en langs of door het prachtige natuurgebied Noarderleech; één van de grootste kwelders van Europa en ooit het werkterrein van de slikwerkers.