WaddenWerkWeekend

Een wereld van verschil

Het laatste weekend van september staat, zoals elk jaar, in het teken van handen uit de mouwen. Een schoon strand en natuurlijk veel muziek en gezelligheid. In de afgelopen jaren is er dan ook veel gebeurd met het Waddengebied en de internationale aandacht is flink toegenomen.


Zo is het waddengebied in 2009 officieel Werelderfgoed geworden, iets wat het internationale karakter en het belang voor de globale biodiversiteit onderstreept. Vogels en vissen zijn wereldwijd afhankelijk van een schoon waddengebied. In 2007 begon het WaddenWerkWeekend met het opruimen van de stranden, die bezaaid liggen met plastic afval. Helaas is dit nog steeds het geval, maar de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen bewust geworden van de impact van afval op het zeeleven. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer initiatieven ontstaan met aandacht voor de plastic soup. Een wereld van verschil!

Schoonmaken en lol hebben

Maar ook op Terschelling maken wij nog steeds een wereld van verschil. Het WaddenWerkWeekend is inmiddels een stevige traditie geworden en wij bewegen ons mee met de jaarlijkse deining van het eiland. Visnetten, ballonlintjes, micro-plastics en drinkverpakkingen. We hebben tonnen afval van het strand gehaald de afgelopen jaren. En hier gaan we mee door!


Het WaddenWerkWeekend is niet mogelijk zonder de (financiële) support van en samenwerking met: Stichting Dik Groen, Blue LOOP Originals, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Groeneveld Catering, Rederij Doeksen, Schöffel en Camping Nieuw-Formerum