Honderd keer WadWeten: Prijspuzzel

vrijdag 10 februari 2012

Honderd keer deelden de wetenschappers van de Waddenacademie en de Waddenvereniging hun kennis over het wad. Met de wetenschapsrubriek WadWeten bent u wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van biologie, geologie en cultuurhistorie. Een wetenschappelijke benadering in heldere taal.


Nu is de beurt aan u! Test uw kennis over het waddengebied met de WadWeten prijspuzzel.

 

De beste ‘WadWeter’ mag letterlijk en figuurlijk het waddengebied gaan proeven op een culinaire tocht over het wad. Wadvaarder Jan Rotgans neemt de winnaar mee op deze  smaakvolle tocht vanuit Den Oever. U maakt bovendien kans op één van de twintig Waddenwijsheid boekjes.

 

Hoe werkt het?

Download de PDF van de prijspuzzel (528KB), print hem uit, lees de instructies en ga aan de slag! Alle antwoorden zijn uit de honderd WadWetens te halen. Tip: maak gebruik van de zoekfunctie linksboven in de website.

Mail de oplossing naar prijsvraag@waddenacademie.knaw.nl, onder vermelding van uw naam en adresgegevens. Wanneer u kans wilt maken op een van de prijzen, moet uw mail uiterlijk 1 maart bij ons binnen zijn.

 

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.Artikel WadWeten

In de serie WadWeten artikelen wordt het waddengebied beschreven vanuit verschillende onderzoeksdisciplines, zoals de biologie, geologie en cultuurhistorie. Een wetenschappelijke benadering in heldere taal. De berichten worden beurtelings geschreven door wetenschappers van de Waddenacademie en de Waddenvereniging. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor het maandelijkse WADDEN nieuws of houdt deze pagina regelmatig in de gaten.

In 2010 werden een aantal WadWeten artikelen gebundeld in het boekje Waddenwijsheid (ISBN 9789087410230).
Begin 2015 kwam er een vervolg: Meer Waddenwijsheid (ISBN 9789087410322). Het rijk geïllustreerde boek geeft antwoorden op vragen als: welke beestjes krioelen er in het zand, welke wadvogels werden gegeten in de terpentijd, hoe oud wordt een zwaardschede, welke stormen zijn gevaarlijk voor de Wadden.

Ecomare Waddenacademie Waddenvereniging