Onder zeil

Reeweg 8 op Schiermonnikoog

Onderneemster Dorine Borkent vertelt.  “Toen ik in 2016 een pand kocht op Schiermonnikoog moest het nog verbouwd worden. Ik hing posters voor het raam met daarop de aankondiging dat er een Bed & Breakfast zou komen en een nautische lifestylewinkel. Nog voordat ik de winkel opende had ik een voorstel van BlueLOOP: of ik met hen wilde gaan samenwerken. Ik wilde met zowel de B&B als de winkel duurzaamheid en milieubewust leven uitdragen. Dat sloot mooi op elkaar aan!

Voor wat betreft de B&B doe ik mijn best met het treffen van isolatievoorzieningen, een zonneboiler, zonnepanelen voor stroom en waar mogelijk gebruik van biologische producten. De boodschap over duurzaamheid draag ik ook uit naar de klanten en in de winkel geef ik aan dat recycling van materialen belangrijk is en er een verhaal achter de producten zit. Zo ben ik ook de sweaters van de Waddenvereniging gaan verkopen.

Ik ken de Waddenvereniging heel goed want mijn ouders zijn leden van het eerste uur. Ik zeilde met hen in de zomers over de Wadden en had zelf als kind ook de befaamde trui aan. De Wadden zijn schitterend, daar moeten we zuinig op zijn. Het besef dat je ‘wijs met de Wadden’ moet zijn loopt als een rode draad door mijn leven en ik ben me er dan ook erg van bewust dat we op onze aarde moeten passen. Dat mensen door de koop van de trui de Waddenvereniging steunen benoem ik ook. Dat geeft een extra goed gevoel!”

Ook WIJS partner worden?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.